Amasya Pancar Ekicileri Kooperatif Başkanı Amasya Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı pancar bedellerinin ödenmesi ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Saatcı açıklamasına devamla; Değerli Pancar Ekicisi Çiftçilerimiz, Şirketimize gönülden bağlı tüm paydaşlarımız ve kıymetli dostlarımız. Şirketimiz içerisinde bulunduğumuz dönemde 67. Pancar kampanyasını 115 gün içerisinde başarı ile tamamlamıştır.  Bu Kampanya döneminde iç saha ve dış saha olmak üzere toplam 105 bin dekar alanda 4.742 sayıda pancar ekicisi ile sözleşme yapılmış ve çiftçilerimize bedeli ödenecek Şeker Pancarı miktarı 630 bin 215 Ton olarak gerçekleşmiştir. Bu pancardan 82.000 Ton kristal toz şeker, 32.500 Ton melas ve 180 bin Ton Yaş Pancar küspesi, 8 bin Ton Pancar Ucu elde edilmiştir. Tekraren belirtmek isteriz ki; pancarını bu zor şartlar altında bizlere kadar teslim eden çiftçilerimize ve bu alın terini beyaz şekere dönüştüren Yönetim kademesi dahil tüm çalışanlarımıza en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz.

Değerli Pancar Ekicisi çiftçilerimiz 2020/2021 pancar kampanyası, bedeli ödenecek pancar bedeli nakliyesi dahil 287 Milyon TL olup çiftçilerimize bugüne kadar 190 Milyon TL ayni ve nakdi ödeme gerçekleştirilmiştir. Kalan pancar bedeli ise 97 milyon TL’dir. Kalan pancar bedelleri söz verdiğimiz üzere 24.02.2021 tarihinde tüm bölgelerimizde aynı zamanda çiftçilerimizin hesaplarına yatırılacaktır. Mevla pancar bedellerinin tüm çiftçilerimize güle güle yemeyi ve hayırlı işlerde kullanmayı nasip etsin. Hep var olasın pancar çiftçilerimiz, hep payidar kalasın Amasya Şeker Fabrikamız. Yüce Mevla sizlere yerin bitirdiğinden, göğün indirdiğinden bol bol nasip etsin inşallah.

Değerli Çiftçilerimiz, gelecek dönem pancar alım taahhüt işlerimiz tüm bölgelerimizde kesintisiz devam etmektedir. Gelecek dönemde %60 peşin ödenen pancar bedellerinin %80 olarak güncellendiğini, %80’lik ödemelerin pancar tesellümlerinizi müteakip peşin ödeneceğini tekrar belirtmek istiyoruz.  Bu bağlamda değerli çiftçilerimizi pancar ekimi konusunda yağan yağışlarla birlikte taahhüde yazılmak üzere bölgelerimize beklediğimizi ifade etmek isteriz.

Bu vesile ile dağıtılacak pancar bedellerinin yöremize ve çiftçilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyor, bu süreçte bizleri her konuda destekleyen tüm kişi ve kurumlara en kalbi şükranlarımız sunuyor, içerisinde bulunduğumuz mübarek üç ayların yöremize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Sizlerin desteği, bizlerin gayreti Allah’ında yardımıyla nice pancar kampanyalarında buluşmak dileğiyle Allah’a emanet olunuz.