5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 12. maddesi gereğince İl Genel Meclisi Mart ayı gündem konularını görüşmek üzere 01 Mart 2021 Pazartesi günü saat 11.00’ de Amasya İl Özel İdaresi Meclis salonunda toplanacaktır.

Gündem konularını Meclis Başkanı Zeki Erarslan şöyle açıkladı;

1- Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Merkez de; Mehmetçik İlkokul ile Mehmet Varinli İlkokul, Ezinepazar Atatürk İlkokul-Ortaokul, Gümüşhacıköy ilçesinde Gümüş ilkokul ve Ortaokul, Merzifon ilçesinde Şehit Polis Halim Çalkan İlkokulun, Suluova ilçesinde; Zübeyde Hanım İlkokulu ve Saraydüzü mahallesinde 2129 ada 1 parselde bulunan İlköğretim alanında kalan boş taşınmazın Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilmesiyle ilgili Plan Bütçe, İmar ve Bayındırlık ile Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonlarınca tanzim edilen raporun görüşülmesi.

2- Amasya İli Merkez ilçesi, Bulduklu Köyü 105 ada 102, 101, 100, 99, 104 ada 8 parsel, Yuvacık köyü 104 ada 1 parsel ve Karasenir Mahallesi 102 ada 26, 27 nolu taşınmazların yapılaşma koşullarının değiştirilmesi doğrultusunda Askeri Alan olarak planlaması amacıyla hazırlanan Uygulama İmar Planı değişikliğinin onaylanmasına ilişkin İmar ve Bayındırlık ile Tarım Orman ve Hayvancılık Komisyonlarınca tanzim edilen raporun görüşülmesi.

3- İI Genel Meclis Üyeleri Cahit ÇELİK ile Cemal BEYAZ’ın müşterek imzalarıyla Meclis Başkanlığına verilen önerge doğrultusunda; İlimiz Gümüşhacıköy ilçesi Beden köyünden geçmekte olan Alören ve Beden köyünün ortak kullandığı yola istinat duvarı yapılmasıyla ilgili Plan Bütçe ile Yol ve Ulaşım Hizmetler komisyonlarınca tanzim edilen raporun görüşülmesi.

4- İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet KARADUMAN ile Gürkan ERKİŞİ’nin müşterek imzalarıyla Meclis Başkanlığına verilen önerge doğrultusunda; Merzifon ilçemizde köylerde muhtarlarımızdan çocuk oyun parkı talepleriyle ilgili Plan Bütçe ile Köy İşleri Komisyonlarınca tanzim edilen raporun görüşülmesi.

5- İl Genel Meclis Üyeleri Haşan Basri İNAN, Recep ŞEN ve Osman KARACA’nın müşterek imzalarıyla Meclis Başkanlığına verilen önerge doğrultusunda; Amasya İli Suluova İlçesi Kutlu (Sinezi) köyü mücavir alanı içerisinde 105 ada 1 nolu parselin çöp yığın halim getirilen yerin temizlenmesiyle ilgili Çevre ve Sağlık ile Köy İşleri Komisyonlarınca tanzim edilen raporun görüşülmesi.

6- İl Genel Meclis Üyeleri Haşan Basri İNAN, Recep ŞEN ve Osman KARACA’nın müşterek imzalarıyla verilen önerge doğrultusunda; İlimiz Merkez köyleri ve İlçelerimize bağlı köylerde uzaktan eğitim yapılmaktadır. Köylerimizde öğrencilerimizin kullandığı internet ağı yetersiz olması aksaklıkların giderilmesi için araştırma yapılmasıyla ilgili Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonunca tanzim edilen raporun görüşülmesi.

7- İl Genel Meclis Üyeleri Deniz SÜMER, Ahmet ÖZ ve Duran YETER’in müşterek imzalarıyla Meclis Başkanlığına verilen yazılı önerge doğrultusunda Taşova Destek Orman Destek şefliğinden giden Kavaloğlu Şehli, Alçakbel ve Korubaşı köyleri gurup yolu üzerinde bulunan 3 yerdeki menfezlerin yerinde incelemeler alınarak bir an evvel yapılmasıyla ilgili Yol ve Ulaşım Hizmetler ile Köy İşleri Komisyonlarınca tanzim edilen raporun görüşülmesi.

8- İl Genel Meclis Üyeleri Salih KOÇAK, Mesut ÜNAL ve Mustafa KÜRKÇÜ nün müşterek imzalarıyla Meclis Başkanlığına verilen yazılı önerge doğrultusunda; Merkez Karaali köyünde köy girişinde köylünün kendi imkanlarıyla yapmış olduğu taş duvar zaman zaman yıkıldığından 60-70 metre taş duvarın yerine istinat duvarı yapılmasıyla ilgili Plan Bütçe ile Yol Ulaşım Hizmetler Komisyonlarınca tanzim edilen raporun görüşülmesi.

9- İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına hazırlanan ön kabulden geçmiş Amasya Kültür Envanterinin Yenilenmesi ve Amasya’nın Somut Olmayan Kültürel Mirasının Korunması adlı projeler için İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanmak üzere eş finansman sağlanmasıyla ilgili teklifin görüşülmesi.

10- İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11. maddesi gereği hazırlanan (III) sayılı Cetvel (Dolu Kadro Derecesi Değişiklik Cetvelinde belirtilen unvandaki personellerin kadro derece değişiklikleriyle ilgili teklifin görüşülmesi.

11- İl Genel Meclis Üyeleri Deniz SÜMER. Mesut ÜNAL ve Salih KOÇAK tarafından müşterek imzaları verilen yazılı önerge doğrultusunda; İlimizde Tarımsal Sulama için yeterli suyun bırakılıp bırakılmadığı ve ırmak yatağında yeterli suyun bırakılıp bırakılmadığının tespiti ve çözüm yolları ile ilgili ilimizin haklarının savunulması ve ihtiyaç duyulan su miktarının sağlanması ile ilgili İnceleme ve Araştırma ile Göletler ve Su Ürünleri Komisyonlarınca tanzim edilen 26.01.2020 tarih ve 1 sayılı raporla ilgili İl Genel Meclisince alınan 04.02.2021 tarih ve 43 nolu karar 6200 Sayılı DSİ Bölge Müdürlüğünün görevleri arasında olması nedeniyle 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 10. maddesinde belirtilen İl Genel Meclisin Görevleri arasında bulunmadığından Valilik Makamınca Yeniden görüşülmek üzere iade edilmesiyle ilgili teklifin görüşülmesi.