Amasya CHP İl Başkanı Av. Turgay Sevindi, Esenyurt Belediyesinin Amasyalı çiftçilere yönelik yaptığı destek ile ilgili açıklamada bulundu.

Başkan Sevindi açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

” Çiftçilerimiz, ülkemizde yaşan ekonomik kriz ve salgının en büyük sıkıntılarını yaşayanlardır. Üretimin olmazsa olmaz olduğunu 1 yılı aşkın süren salgın döneminde daha iyi anlamış durumdayız. 

Amasya’mız özellikle soğan üretiminde ülkemizin önde gelen bir ilimizdir. Salgınla beraber restorantların kapalı olması nedeniyle ilimizdeki  soğan üreticileri yeni sezon için soğan ekimi yaparken 2020 yılı mahsulleri halen depolarında durmaktadır. 

Bu kapsamda Esenyurt Belediye Başkanlığımız ilimizdeki soğan üreticilerinden 300.000kilo yani 300 ton soğan almak istediğini belirtmiştir. 

Tarım İl Müdürlüğümüz ile gerekli yazışmalar yapıldıktan sonra Merzifon/Karatepe Köyü Kalkınma Kooparatifi ile Esenyurt Belediye Başkanlığı’mızı bir araya getirdik. 

Esenyurt Belediye Başkan Yardımcımız Veysel Bal ile Karatepe Köyü Kalkınma Kooparatifi Başkanı Hamdullah Ekim ilimizde, direkt üreticiden 300ton soğan alınması konusunda sözleşme imzalamışlardır.
 
SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİK  anlayışı doğrultusunda CUMHURİYET HALK PARTİLİ BELEDİYEMİZ üreticilerimize derman olacacağından ve aldıkları soğanı da ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağından dolayı Esenyurt Belediye Başkanımız Kemal Deniz Bozkurt ve Başkan Yardımcımız Veysel Bal’a tüm üreticilerimiz ve Amasya’mız adına teşekkür ederiz."