Amasya İl Genel Meclisi 2021 Mart ayının ikinci toplantısı 02.03.2021 Salı günü Zeki Erarslan başkanlığında, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Çak, Encümen Müdürü Ahmet Kara ve meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

İl Genel Meclis Başkanı Zeki Erarslan’ın açılış konuşmasının ardından DSİ 73. Şube Müdürü Turgut Yorulmaz’a söz verildi. Şube Müdürü Yorulmaz, Yeşilırmak Havzasının şu andaki durumu hakkında meclis üyelerine geniş açıklamalarda bulundu. Yorulmaz; “Amasya’ya kar yağdı ama göletleri dolduracak yeterlilikte değil. İnşallah Nisan yağmurları ile göletlerimizde su seviyesi istediğimiz yere çıkar. Barajlarda su oranı 10 m3 civarındadır. Kışın boşa giden suları depolamamız gerekir ve bunu yapmalıyız” dedi. Yorulmaz, Amasya’daki yapımı devam eden barajlar hakkında meclis üyelerine bilgi sundu. Meclis üyelerinin sorularını tek tek cevaplandırdı.

Daha sonra aşağıdaki gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddeleri şöyledir;

Amasya İli Merkez ilçesi, Bulduklu Köyü 105 ada 102, 101, 100, 99, 104 ada 8 parsel, Yuvacık köyü 104 ada 1 parsel ve Karasenir Mahallesi 102 ada 26, 27 nolu taşınmazların yapılaşma koşullarının değiştirilmesi doğrultusunda Askeri Alan olarak planlaması amacıyla hazırlanan Uygulama İmar Planı değişikliğinin onaylanmasına ilişkin İmar ve Bayındırlık ile Tarım Orman ve Hayvancılık Komisyonlarınca tanzim edilen 19.02.2021 tarih ve 1 sayılı rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

İl Genel Meclis Üyeleri Cahit ÇELİK ile Cemal BEYAZ’ın müşterek imzalarıyla Meclis Başkanlığına verilen önerge doğrultusunda; İlimiz Gümüşhacıköy ilçesi Beden köyünden geçmekte olan Alören ve Beden köyünün ortak kullandığı yola istinat duvarı yapılmasıyla ilgili Plan Bütçe ile Yol ve Ulaşım Hizmetler komisyonlarınca tanzim edilen 19.02.2021 tarih ve 1 sayılı rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet KARADUMAN ile Gürkan ERKİŞİ’nin müşterek imzalarıyla Meclis Başkanlığına verilen önerge doğrultusunda; Merzifon ilçemizde köylerde muhtarlarımızdan çocuk oyun parkı talepleriyle ilgili Plan Bütçe ile Köy İşleri Komisyonlarınca tanzim edilen 19.01.2021 tarih ve 1 sayılı rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

İl Genel Meclis Üyeleri Haşan Basri İNAN, Recep ŞEN ve Osman KARACA’nın müşterek imzalarıyla Meclis Başkanlığına verilen önerge doğrultusunda; Amasya İli Suluova İlçesi Kutlu (Sinezi) köyü mücavir alanı içerisinde 105 ada 1 nolu parselin çöp yığın haline getirilen yerin temizlenmesiyle ilgili Çevre ve Sağlık ile Köy İşleri Komisyonlarınca tanzim edilen 19.02.2021 tarih ve 1 sayılı raporu görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

İl Genel Meclis Üyeleri Deniz SÜMER, Ahmet ÖZ ve Duran YETER’in müşterek imzalarıyla Meclis Başkanlığına verilen yazılı önerge doğrultusunda Taşova Destek Orman Destek şefliğinden giden Kavaloğlu Şehli, Alçakbel ve Korubaşı köyleri gurup yolu üzerinde bulunan 3 yerdeki menfezlerin yerinde incelemeler alınarak bir an evvel yapılmasıyla ilgili Yol ve Ulaşım Hizmetler ile Köy İşleri Komisyonlarınca tanzim edilen 19.02.2021 tarih ve 1 sayılı rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.