Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı'nın direktifleriyle uygulamaya konulan yeni imar revizyon planı, vatandaşların talepleri doğrultusunda revize edilecek.

Yıllardır şehrin kanayan yarası olan ve şehrin geleceğini yakından ilgilendiren yeni imar revizyon planı meclis üyelerinin onayı ile yakın zamanda hayata geçirilmişti. Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, yeni uygulama ile Amasya’nın menfaatine olan önemli bir çalışmaya daha imza atıldığını ve bu planını vatandaşlarla istişare ederek sürdüreceklerini söylemişti. Derbent, Koza ve Demetevler mahallelerini kapsayan yeni imar revizyon planının 2. etabı askıya çıkarak vatandaşların görüş ve önerilerine sunuldu. Başkan Sarı, vatandaşların haklı taleplerinin yerine getirileceğini belirterek, planın haklı taleplere uygun şekilde revize edilmesi talimatını verdi.

Başkan Sarı, vatandaş odaklı hizmet anlayışından asla taviz vermeyeceklerini şunları kaydetti; “Yeni İmar Revizyon Planı uygulamamız, halkımızın istek ve talepleri doğrultusunda ilerleyecek. Bu doğrultuda Koza Mahallesi sakinlerimiz ile bir araya gelerek, uygulanacak yeni çalışma hakkında kendilerini bilgilendirdim. İsteklerini dinlediğim vatandaşlarımızın haklı taleplerinin yerine getirilmesi için gerekenlerin yapılacağını buradan ifade etmek istiyorum. Amasyalının menfaatine olmayan hiçbir işe imza atmayacağım demiştim. Bu sözümün arkasındayım. Söz konusu bölgedeki imar planı çalışmaları, vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda düzeltilerek, Mart ayı meclis toplantısında görüşülecek ve karara bağlanacak. Bizim sevdamız Amasya,