Amasya İl Genel Meclisi 2021 Mart ayının üçüncü birleşimini 03.03.2021 Çarşamba günü Zeki Erarslan başkanlığında İl Özel İdare Genel Sekreteri Erdin Acar, Encümen Müdürü Ahmet Kara ve meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdi.

Başkan Erarslan açılış konuşmasında; “Bugün 2021 Mart ayının üçüncü toplantısını yapacağız. Bizler oy birliği ile aldığımız karalarla Amasya’mıza yatırım yapıyoruz. Bu yatırımlar eşit, adil ve şeffaf olarak yapılmaktadır. Bugün iki tane değerli misafirlerimiz var. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Coşkun ve İl Telekom Müdürü Osman Yıldırım. Müdürlerimiz kendi kurumları ile ilgili konuları anlatacaklar. Sizlerin soruları varsa, onlara cevap verecekler. Toplantının ülkemize ve Amasya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

EĞİTİM ÖĞRETİM HİZMETLERİ YÜZ YÜZE EĞİTİM İLE DEVAM EDİYOR

İlk sözü İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Coşkun’a verdi. Müdür Coşkun; Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında alınan kararlar doğrultusunda her alanda olduğu gibi eğitim ve öğretimde de il bazlı olarak yerinde karar uygulamasına başlanılmıştır. 

Bu kapsamda, 2 Mart Salı günü itibariyle tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitime başlanmış, düşük ve orta riskli olarak tanımlanan illerde tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, ortaokullarda ve liselerde yüz yüze eğitim gerçekleştirilmektedir.

Müdür Ömer Coşkun alınan kararlar sonrası ilimizde yürütülecek eğitim-öğretim hizmetleri, alınan önlemler hakkında açıklamalarda bulundu. 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci döneminin 15 Şubat tarihi ile başladığını hatırlatan Müdür Coşkun,” 15 Şubat tarihi ile bağımsız anaokullarımız ve köy okullarımızda eğitim öğretim başlamıştı. Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu doğrultusunda okullarımızda salgın ile mücadele kapsamında 24.500 lt dezenfektan, 25.400 lt yüzey temizleyici, 25.200 lt sıvı sabun ve 558.000 maske dağıtımı yapıldı. Ayrıca sosyal mesafe uygulaması kapsamında öğrencilerimizin tek oturmaları için gerekli önlemler alındı. 2 Mart itibariyle ilimiz genelinde resmi ve özel okullarda anaokullarımızda 4.532, ilkokul düzeyinde 16.565, 8. sınıf düzeyinde 4.199, 12. sınıf düzeyinde 4.120 olmak üzere toplam 29.416 öğrenci yüz yüze eğitim almaktadır.” dedi. Uzaktan eğitim hizmetlerinin devam ettiğine dikkat çeken İl Müdürü Coşkun,” Öğrencilerimizin uzaktan eğitim faaliyetlerinden yararlanabilmeleri için Bakanlığımızca gönderilen 2.573 tablet/bilgisayarların dağıtımı tamamlandı. Ayrıca 61 EBA Destek noktası ve 2 Mobil EBA Destek Aracımızla öğrencilerimizin hizmetindeyiz. Sayın Bakanımız Ziya SELÇUK önderliğinde öğrencilerimizin hak ettikleri eğitim öğretim hizmetlerinden yararlanmaları için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Alınan önlemler sayesinde en değerli varlığımız olan öğrencilerimize hak ettikleri eğitim öğretim hizmetlerinden faydalanmalarını sağlayacağız.” diyerek sözlerine son verdi.

2020 YILINDA 12 BİN ADET İNTERNET BAĞLANTISI YAPILDI

İl Telekom Müdürü Osman Yıldırım kürsüye gelerek kurumu ile ilgili şu açıklamayı yaptı; “Türk Telekom olarak Pandemi başlangıcından bugüne kadar tüm ekiplerimiz, pandemi kurallarına uyarak özverili bir çalışma ile Uzaktan eğitim ve Uzaktan çalışmanın oluşturduğu yoğun Sabit İnternet taleplerini karşılamışlardır.

2020 yılında yaklaşık 12.000 adet yeni Sabit İnternet bağlantısı yapılmıştır. Yeni bağlantı taleplerinin yanında mevcut müşterilerimizin de arızalan mümkün olan en kısa süre içerisinde giderilmiştir. İnternet altyapımızın olmadığı Kırsal yerler için çalışmalarımız devam etmektedir. Köylerimizden gelen dilekçeler bir havuzda toplanıp, gerekli incelemelerden sonra yatırım planına dahil edilmektedir.

2021 yılında da, İnternet altyapısı olmayan 10 adet köyümüz için yatırım planlaması yapılmıştır” dedi.

Meclis üyeleri her iki değerli müdürlerimize bölgeleri ile ilgili sorularını yönelttiler. Coşkun ve Yıldırım meclis üyelerinin sorularını tek tek cevaplandırdılar.

Konuşmaların ardından aşağıdaki gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddeleri şöyledir;

İl Genel Meclis Üyeleri Salih Koçak, Mesut Ünal ve Mustafa Kürkçü’nün müşterek imzalarıyla Meclis Başkanlığına verilen yazılı önerge doğrultusunda; Merkez Karaali köyünde köy girişinde köylünün kendi imkanlarıyla yapmış olduğu taş duvar zaman zaman yıkıldığından 60-70 metre taş duvarın yerine istinat duvarı yapılmasıyla ilgili Plan Bütçe ile Yol Ulaşım Hizmetler Komisyonlarınca tanzim edilen 19.02.2021 tarih ve 2 sayılı rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

İlimiz Merkez ilçeye bağlı Aksalur ve Bağlıca köylerinde bulunan 2981 sayılı İmar Affı Kanunu hükümlerince tescil edilen köy içi taşınmazlardan; Aksalur köyünde 63 adet, Bağlıca köyünde 39 adet taşınmazın satışının yapılmasıyla ilgili teklifin görüşüldü. Plan Bütçe ve İmar Plan Komisyonuna sevki oy birliği ile kabul edildi.

2021 yılı İl Özel İdaresi ve bağlı birimlerine ait bütçe ödeneklerinin yılı içerisinde ödeneği yetmeyen bölümler arasında meydana gelecek her türlü ödenek ihtiyaçlarının bütçe içinde bir birimden diğer bir birime aktarma ve fonksiyonel sınıflandırmanın birinci düzeyleri arasındaki aktarmaların yapılmasıyla ilgili idareye yetki verilmesine ilişkin teklifi görüşüldü. Plan Bütçe ile İnceleme ve Araştırma Komisyonunca sevki oy birliği ile kabul edildi.

İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11. maddesi gereği hazırlanan (III) sayılı Cetvel (Dolu Kadro Derecesi Değişiklik Cetvelinde belirtilen unvan’daki personellerin kadro derece değişiklikleriyle ilgili teklif görüşüldü. Plan Bütçe ve Hukuk İşleri Komisyonuna sevki oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra İl Genel Meclis Başkanlığına verilen önergeler önce gündeme alındı, ardından ilgili komisyona sevki oy birliği ile kabul edildi.