Amasya İl Genel Meclisi 2021 Mart ayının son toplantısını 05.03.2021 Cuma günü Zeki Erarslan başkanlığında, İl Özel İdare Genel Sekreteri Erdin Acar, Encümen Müdürü Ahmet Kara ve meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdi.

Başkan Zeki Erarslan toplantının açılış konuşmasında; “Askeri helikopterimizin düşmesi neticesinde şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Daha sonra aşağıdaki gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddeleri şöyledir;

Suluova TDİ Besi OSB müteşebbis Heyetinin Sağlık Koruma bandı mesafe değişikliği ile ilgili aldığı karar doğrultusunda; Sağlık Koruma Bandına ilişkin 1/5000 ölçekli kroki ve yapılması planlanan sağlık koruma bandı değişikliğini gösteren 1/5000 ölçekli 2 adet krokide belirtilen ve yazı ekindeki haritalarda alanın yapı kısıtı kararı ve bu alanın yapı yasaklı bölge olarak ayrılmasıyla ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonunca tanzim edilen 04.03.2021 tarih ve 2 sayılı rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

2021 yılı İl Özel İdaresi ve bağlı birimlerine ait bütçe ödeneklerinin yılı içerisinde ödeneği yetmeyen bölümler arasında meydana gelecek her türlü ödenek ihtiyaçlarının bütçe içinde bir birimden diğer bir birime aktarma ve fonksiyonel sınıflandırmanın birinci düzeyleri arasındaki aktarmaların yapılmasıyla ilgili idareye yetki verilmesine ilişkin Plan Bütçe ile Hukuk ve İdari İşler Komisyonlarınca tanzim edilen 04.03.2021 tarih ve 1 sayılı rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.