Amasya Valisi Mustafa Masatlı Pandemi Tedbirleri Değerlendirme Toplantısına Başkanlık etti. Toplantıya ayrıca Vali Yardımcıları, Video Konferans Yöntemiyle İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, İl Sağlık Müdürü ve İl Milli Eğitim Müdürü katıldı.

Vali Mustafa Masatlı toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Son iki haftadır ilimizin de içinde yer aldığı Karadeniz Bölgesinde yüksek oranlarda vaka artışı yaşanmış ve Amasya Yüksek Riskli kategoride yer almıştır. ‘Dinamik Denetim Modeline’ geçtiğimizden beri gerek kurum müdürlerimiz, gerekse meslek odaları ile esnaf odalarımız da denetim sürecine dahil olarak sahaya indiler.

Caddelerde, meydanlarda yüksek oranlarda tedbirlere uyulmaktadır. Ancak maalesef halkımız aynı hassasiyeti ev ortamlarında göstermemekte ve aile ziyaretlerine devam etmektedirler. Vaka artışının en önemli sebebi budur. Özellikle Suluova ve Merzifon ekseninde yoğunlaşan vakalarımızı normal seviyelere indirmek önceliğimiz olacaktır. İlimiz yüksek risk grubunda yer aldığı için normalleşeme sürecini başlatamıyoruz. Bu da esnafımızın açılma sürecini geciktiriyor.

Tüm ilçelerimizde ilgili birimlerimiz cadde cadde, sokak sokak denetim yapıyorlar. Bu sürece halkımızda destek vermeli, akrabalık, komşuluk ve arkadaşlık ilişkilerine bir süreliğine, sevdiklerimizin sağlığı için ara verilmelidir. Hastalığı bulaştıracağımız bir insanın sağlığını kaybetmesi dinen de omuzlarımıza sorumluluk yükleyecektir. Halkımızdan bu noktada biraz daha duyarlılık ve fedakarlık beklemekteyiz.”

Vali Mustafa Masatlı’nın konuşmasının ardından ilçe kaymakamları ve kurum müdürleri kendi görev alanlarında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aktardılar. Toplantıda ayrıca Vali Mustafa Masatlı ilçe kaymakamları ve kurum müdürlerine denetimlerin aralıksız olarak sürdürülerek, tedbirlere ısrarla uymayan kişi ve işletmelere yaptırım uygulanması hususunda talimatlar verdi.