Amasya Valisi Mustafa Masatlı 12-22 Haziran Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali Hazırlık Toplantısına Başkanlık etti. Toplantıda ayrıca Garnizon Komutanı Alb. Mehmet Atlı, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şahin ve Hazırlık Komitesi üyesi İl Müdürleri yer aldı.

Vali Mustafa Masatlı toplantının açılışında yaptığı konuşmada Amasya’nın insanlık tarihi ve milletimizin tarihi açısından taşıdığı öneme vurgu yaparak şunları söyledi: “ Bu topraklar gerek Selçuklu ve Osmanlı tarihi, gerekse Cumhuriyet tarihi açısından büyük önem arz etmektedir. Amasya’nın geçmişinde tarihe yön veren olaylar vardır.

Bu olayların sonuncusu ise Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadelenin ‘Doğum Belgesi’ olarak nitelenen ve ‘Milletin İstiklalini Yine, Milletin Azim ve Kararı Kurtaracaktır’ sözüyle özdeşleşen Amasya Genelgesini tüm dünyaya ilan etmesidir.

Bu önemli günü tarihi anlam ve önemine yaraşır şekilde kutlamak önceliğimiz olacaktır. İçinde bulunduğumuz pandemi şartları hafiflerse, halkımızın tüm kesimlerinin ilgisini çekecek sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Bu vesileyle milletimizin istiklal mücadelesini kazanmasında pay sahibi olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele kahramanlarını rahmet ve şükranla yad ediyorum.”

Valimiz Mustafa Masatlı’nın konuşmasının ardından Valilik Kutlama Komitesi Başkanı Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ tarafından, yapılması planlanan etkinliklerin genel mahiyeti hakkında bilgilendirme yapıldı. Toplantıda son olarak İl Kültür ve Turizm Müdürü Bilal Eken 12-22 Haziran tarihleri arasında planlanan etkinliklerin detaylı sunumunu yaptı ve katılımcılar etkinlikler hakkında görüş alışverişinde bulundu.