Amasya Valisi Mustafa Masatlı’nın 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 106. Yıl Dönümü dolayısla bir mesaj yayımladı.

 

Vali Masatlı Mesajında;

"Milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biri olan Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu göstermesi bakımından tarihi bir öneme sahiptir.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, ‘Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.’ sözlerinde ifadesini bulan bu zafer, aynı zamanda Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisinin de ölümsüzlük anıtıdır.  Sadece geçmişimizin aziz bir hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da Çanakkale Zaferi, milletimizin gönlünde son derece önemli bir yere sahiptir.

Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Gününde, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, silah arkadaşlarını, Çanakkale Şehitlerini ve topraklarımızı kanlarıyla yoğuran tüm Şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle anarken, Şehitlerimizin ailelerinin devletimize ve milletimize emanet olduğunu ve bu emanetlere daima sahip çıkılacağının bilinmesini istiyorum." dedi