Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) mart ayı yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda Video Konferans yoluyla Amasya Valisi Mustafa Masatlıi OKA Yönetim Kurulu Başkanı Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı ile OKA yönetim kurulu üyeleri yer aldı.

Toplantıda ilk olarak OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin tarafından toplantı gündeminde yer alan, 2020 yılı İç Kontrol ve Risk Yönetim Raporu, 2020 yılı Birim Faaliyet Raporu Taslağı ile Katma Değerli Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı hakkında bilgiler verildi.

Verilen bilgilere göre Katma Değerli Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programına 4 ilden toplam 19 proje başvurusu yapılmış olup, bu projelerin 15’i kabul edilmiştir. Destek almaya hak kazanan 15 projenin 4’ü Amasya, 3’ü Samsun, 4’ü Tokat ve 4’ü de Çorum illerinden sunulmuştur.

Daha sonra toplantıda genel bir değerlendirme yapan Vali Mustafa Masatlı ise şunları söyledi: “Salgın döneminde ülkemizi ayakta tutan güç, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki hükümetimizin aldığı etkili tedbirler ve duraksamayan üretim sektörümüzdür. Sanayi sektörü bu süreçte hız kesmeden üretmeye devam etmiştir. Bizde Bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda Organize Sanayi Bölgelerinin temel altyapı gereksinimlerini karşılamak adına, Katma Değerli Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programını gündeme getirdik.

Bu önerimiz neticesinde başlayan proje sürecinin sonunda Amasya OSB, Merzifon OSB, Suluova Besi OSB ve Suluova OSB’nin altyapı ihtiyaçları için 4 adet projeyi ajansımıza sunduk. Bu dört projede desteklenmeye uygun görülmüş ve Amasya bu mali destek programında dağıtılması hedeflenen toplam desteğin en büyük payını %28’lik bir oranla almaya hak kazanmıştır. Bu projeler sayesinde organize sanayi bölgelerimizin kurumsal kimliği daha da değer kazanacaktır.” 

Toplantıda daha sonra gündemde yer alan maddeler görüşülerek karara bağlandı.