21-26 Mart Orman Haftası hasebiyle Amasya Şeyhcui Şehit Aziz Sağlam İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde düzenlenen fidan dikim töreni Vali Mustafa MASATLI, Tugay Komutanı P. Alb. Mehmet ATLI, Belediye Başkan Vekili Hasan ŞAHİN, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman ELMACI, Orman Bölge Müdürü Halil OFLU, İl Millî Eğitim Müdürü Ömer COŞKUN, protokol üyeleri, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Program Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başladı.

Etkinlikte konuşan Orman Bölge Müdürü Halil Oflu;
"21-26 Mart Ormancılık Günü ve Haftası ” fidan dikim etkinliğimize hoş geldiniz.
Kovid 19 nedeniyle fidan dikim etkinliklerimizi kısıtlı olarak gerçekleştiriyor olsak dahi fidanlar dikerek geleceğe nefes olmaya devam ediyoruz.

2020 yılında çok sıcak ve kurak bir yaz mevsimi geçirdik.

Ülkemizde ve bölgemizde bir çok orman yangını meydana geldi.Bir hafta boyu gece ve  gündüz devam eden orman yangınlarımız oldu.Orman sahalarımız zarar gördü, bir çok arkadaşımız alevlerin arasında kaldı, yaralandı ama  alevlere karşı verdiğimiz savaşı biz kazandık. Yangında zarar gören sahaları aynı yıl içinde hazırlayarak ağaçlandırılabilir hale getirdik. Bu sahaları ise yıl içerisinde ağaçlandıracağız.

“Ormanlar yurdumuzun hem gücünün hem de süsünün  göstergesidir.” 

Bu güzellikleri Cenabı-ı Allah yarattı. Bu güzelliklere sahip çıkmak ve  korumak bir  ibadettir.

"Kıyametin kopacağını bilseniz dahi  elinizdeki fidanı dikiniz." hadis-i şerifiyle bizlere öğüt veren Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in efendimizin  ümmetiyiz.

Memleketimize daha fazla orman, daha fazla yeşil alan kazandırmak için aşkla, şevkle  çalışmaya devam ediyoruz..

Bu çalışmalarımızı sayın valimizin destekleri,   tüm kamu kurumlarımızla diyalog ve  istişare içerisinde sürdürüyoruz.

Ormanı bekçi değil sevgi korur.

Toplumsal olarak hep birlikte; Tohum saçarak, fidan dikerek, umutla, gayretle, aşkla bölgemizi ve ülkemizi ağaçlandırmaya, yeşillendirmeye devam edelim.

Çocuklarımıza yeşiller içinde bir memleket miras bırakalım.

Orman haftası boyunca 30 bin fidanı toprakla buluşturacağız.

Baharın başlangıcı olan Nevruz ve 21-26  Mart ormancılık  günümüz kutlu olsun. Ektiğimiz, diktiğimiz ürünlerimiz bereketli olsun. sözleriyle konuşmasını tamamladı."

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, ;
"Tüm dünyada dini inançlar  evrensel bir çevre ahlakı oluşturmada önemli kaynak oluşturmaktadır.

İslam dini; çevre bilincinin gelişmesine ve toplumun çevre konusunda eğitilmesine önemli ölçüde kaynaklık etmektedir.

İnancımız, biz insanlara bahşedilen nimetlerden yararlanmada tabiatın ve çevrenin korunmasında sorumlu davranmamızı ve tüm nimetler için Allaha  şükretmemizi  öğütlemektedir.

Peygamberimiz Hazreti Muhammed efendimiz "Kıyametin kopacağını bilseniz dahi  elinizdeki fidanı dikiniz." hadis-i şerifiyle bizlere öğüt verirken Çağ açıp çağ kapatan cihan padişahı  Fatih Sultan Mehmet Han ise "Ormanlarımdan bir dal kesenin başını keserim." Diyerek ferman vererek ağacın ve ormanın önemine belirtmişlerdir.

Tarihler boyunca yurt edindiğimiz bu topraklarda  kök salıp yeşeren Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip ormanları korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillere aktarmak  hem inancımızın gereği  hem de vatani görevimizdir.

Ülke içindeki kardeşlik dokumuzu, birlik ve bütünlüğümüzü bozmak isteyen terör örgütleri, askerlerimizle her karşılaştığında  tarumar oldukları için kötülüklerini yurdun dört bir köşesinde orman sahalarımızı yakarak korkak ve sefil olduklarını her fırsatta göstermekteler.

Bizdeki iman, cesaret ve çalışkanlıkla hiçbir güç dalımızı kıramaz, yaprağımızı kurutamaz.

Bu halk  bu topraklara kökten bağlıdır. Her türlü  zorluktan yeşererek çıkmıştır.

Orman teşkilatın yurdumuzun her köşesini yeşertmek için çok büyük çalışmalar yürütmektedir.

Ülkemiz Orman varlığını her geçen gün artırıyor

Ülkemiz yıllık ortalama 114 Bin Hektar  ormanlık alan artışıyla avrupada 1. Dünyada 6. Sırada; 

Ağaçlandırma faaliyetlerinde ise  Avrupada 1. Dünyada 4. Sırada bulunmaktadır.

Bu başarılara ulaşmamızda  Orman teşkilatımızın çok büyük emekleri var .Bu vesileyle Amasya Orman Bölge Müdürlüğümüz nezdinde tüm orman teşkilatına ve bağlı birimlerine teşekkür ediyorum. 

Dünyamızın akciğerleri olan ormanlarımızın korunması ve genişletilmesi hususunda hep birlikte gayret gösterelim.” 21-26 Mart Ormancılık günü ve haftası kutlu olsun. sözleriyle konuşmasını tamamladı"

Fidan dikim etkinliğine katılan öğrencilere orman temalı hediyeler verildikten sonra Vali Mustafa Masatlı ve protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından fidanlar toprakla buluşturuldu.