Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Temel Seviye “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı.

Gerçekleştirilen Toplantıya Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Kürkçü, Sıfır Atık Komisyon Başkanı Çetin Alpaslan, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kadim Öztürk ile idari personeller katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Kürkçü ile Sıfır Atık Komisyon Başkanı Çetin Alpaslan, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kadim Öztürk’e Temel Seviye Sıfır Atık Belgesini teslim etti.

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kadim Öztürk konuşmasında, “Gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakılması ve ekonomiye katma değer sağlanması bakımından örnek çalışmalara imza atarak, atık yönetimi sistemine ilişkin gerekli kriterleri tamamlayan yüksekokulumuz Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazanmıştır” dedi.

Sıfır Atık Komisyon Başkanı Çetin Alpaslan ise ; "Tüm birimlerinde çevre ve atık yönetimi seferberliği başlatan Üniversitemiz Sıfır Atık Projesi’ kapsamında, kaynakları sağlıklı ve verimli biçimde kullanmak amacıyla birimlerinin tamamına katı atık biriktirme kutuları yerleştirerek, atıkları türlerine göre ayıran üniteler oluşturarak geri dönüşüme kazandırıyor” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Prof. Dr. Recep Kürkçü, “Atıkların azaltılması, çevre kirliliğinin önlenmesi, sürdürülebilir çevre ve yaşanabilir bir dünya için hepimize sorumlulukların düştüğünü hatırlatarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında üniversitemizin tüm birimlerinde bu projenin uygulanması için canla başla çalışmalarını sürdürüyor” dedi.