Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın öncülüğünde yeni bir oluşum ile 3. lig yoluna giren Amasyaspor FK 2020-2021 yılı sezon açılışını gerçekleştirdi.

2020-2021 yılı bölgesel amatör liginde şehri temsil edecek olacak Amasyaspor FK’nın sezon açılış töreni pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştirildi.         Programa Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Dünya Olimpiyat ve Avrupa Şampiyonu Mahmut Demir, AFSK Başkanı Naci Öztürk, kurum ve kuruluşların temsilcileri, yeni oluşan yönetim, teknik heyet, futbolcular ve Amasyaspor sevdalısı taraftarlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören daha sonra Kulüp Başkanı Ali İhsan Üzüm ve As Başkan Seyfettin Öztürk’ün konuşmalarıyla devam etti.

'İNŞALLAH ÖNÜMÜZDEKİ SENE 3. LİGDEYİZ’

Bu yıl bütün mücadeleleri kazanarak, şehrin hayalini kurduğu profesyonel lige çıkacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Sarı, konuşmasında; “Arkadaşlarımızla yaptığım görüşmemizde de söyledim. Yeise düşen, dedikodu yapan ve acabası olan bizden ayrılsın dedim. Bize inanan kadro lazım, bize inanmış insan lazım, biz hedefimizi koyduk diyoruz ki; bu yolun sonu inşallah 3. Lig olacak.  Futbolcu kardeşlerimizle yaptığımı görüşmede şunu söyledim. Bizim davamıza inanmayan, bizimle kaç liraya anlaşmışsa ve ben bu takımın 3. Lige çıkacağına inanmıyorum diyorsa bizden ayrılsın. Bununla birlikte ne anlaşma yapılmışsa ücretinin tamamını da ödeyeceğimizin garantisini veriyorum. Değerli taraftarlarımız sizlerde kamuoyuna duyurunuz. Bizim tribünlerimizden hakaret ve küfür dışarıya aksetmeyecek.  Biz kendimize yakışanı yapacağız. Karşılaşmaya çıkıp, mücadelemizi yaparak maçlarımızı kazanacağız. Yolun sonunda da hedefini koyduğumuz mutlu sona ulaşacağız. Bu duygu ve düşüncelerle 2020-2021 yılı bölgesel amatör liginde, yeni oluşan yönetime, teknik heyete ve futbolcu kardeşlerimize gönülden başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Sarı’nın konuşmasının ardından Yeni yönetim, Teknik Heyet ve Futbolcular anons edilerek, taraftarlara tanıtıldı. Kurban kesimi ve dua edilmesinin ardından Amasyaspor FK takımı ilk antrenmanını seyirci önünde gerçekleştirdi.