Meslek Yüksekokulları Çift Anadal Programı (ÇAP) toplantısı Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Önder Duman, Prof. Dr. Recep Kürkçü, Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kara, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ergül Türkmen, Merzifon Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M. Burak Bilgin, Taşova Yüksel Akın Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Murat Kurt ve Meslek Yüksekokulları bölüm başkanları katıldı.

Gerçekleştirilen geniş katılımlı toplantıda Meslek Yüksekokullarında çift anadal yani çift diploma alma imkânı masaya yatırıldı. Toplantıda, çift anadal programı yapma koşulları ve başvuru şartları anlatıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Duman konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Amasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencilerine çift diploma alma imkânı getiriyoruz. Meslek Yüksekokullarında mesleki eğitim gören öğrencilerimizin başka bir programda da eğitim görerek çift diploma ile mezun olabilmelerinin önünü açmayı hedefliyoruz. Çift anadal yani çift diploma uygulaması ile öğrencilerimiz ikinci bir bölümden mezun olabilecekler. Başarılı öğrenciler istedikleri takdirde bu uygulamadan yararlanabilecek, öğrenciler hem kendi alanlarında hemde eğitim gördüğü diğer alanlardaki bilgilere sahip olarak bir adım önde iş hayatına sahip olabilecekler” dedi.

Toplantı soru ve cevap şeklinde son buldu.