Amasya Üniversitesinden mezun olan Senegal uyruklu Dame Gueye, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı’yı makamında ziyaret etti.

Amasya Üniversitesi’nin dünyanın farklı ülkelerinden ve coğrafyalardan gelen öğrencilere bir eğitim kurumu olarak ev sahipliği yaptığını dile getiren Rektör Elmacı, "Mezun olan öğrencimiz Dame Gueye'ye bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum. Üniversite yaşamında elde ettiği bilgi ve birikimlerin bundan sonra gerek iş ve sosyal hayatına daha olumlu katkıları olacağını düşünüyorum. Üniversitemizde eğitim gören uluslararası öğrencilere eğitim ve öğretimlerini en iyi şekilde tamamlamaları için akademik ve fiziki olarak iyi imkânlar sunduğumuza da inanıyorum. Bu açıdan Amasya Üniversitesi’nde eğitim görerek mezun olan uluslararası öğrencilerin aldıkları bilgi ve edindikleri deneyimlerle ülkelerine döndüklerinde Türkiye'nin ve Amasya'mızın birer fahri temsilcisi olacaklarına inanıyorum" dedi.

Amasya’da iyi bir eğitim aldıklarını ve kendilerine önemli kazanımlar sağlandığını belirten Dame Gueye Rektör Elmacı’ya fikir ve düşüncelerini aktararak Amasya'ya ve Amasya Üniversitesi’ne veda etti.

Ziyaret Rektör Elmacı’nın hediye takdimiyle sona erdi.