Amasya İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri kapı kapı vatandaşları ziyaret ederek koronavirüse karşı taziyelere gidilmemesi, ev ziyaretleri yapılmaması konusunda uyardı, broşürler dağıttı.

Çok yüksek riskli iller arasında bulunan Amasya’da denetimlerin yanında toplum destekli polislik ekipleri de vatandaşları evlerinde ziyaret ederek uyarılarda bulundu.

Vatandaşlardan Gülsevim Yolcu, “ne kadar uyarsanız da uymayan binlerce insan var. Bunu her şekilde görüyoruz. Televizyonlarda da görüyoruz. Bizler yine de elimizden geldiği kadar uymaya çalışıyoruz. Hiçbir yere gitmemeye, görüşmemeye sadece alışverişimize gidiyoruz hemen geri dönüyoruz. İnşallah her şey çok güzel olur. Herkes kurallara uyar, zaten uymuş olsalar böyle bir şey ortadan kalkar.” Diye konuştu.

Berdan Derici, “Ben bu uygulamayı çok yerinde buldum. Ulaşılamaz insanlara da ulaşılabileceğini düşünüyorum. Destekliyoruz inşallah, bu uygulamaların sürmesini, önemli olan bilgilendirmek insanlarımızı, bence bilgilenmediklerinden dolayı bu şekilde davranıyorlar. Vaka sayılarını izliyorlar, 37 bin bir anda düşüyor 8 bin, 7 bin aa tamam dışarı çıkabiliriz. Hayır, bu iş sıfırlanana kadar ya da minimize olana kadar bence uygulamalara devam etmek gerekiyor. Maske, mesafe ve temizlik bence yine bunlara dikkat edilmesi gerekiyor. Ne zamanki devlet büyüklerimiz tamam bu iş bitti tamam maskenizi çıkarabilirsiniz artık bu iş bitti dedikleri ana kadar bence tedbirleri elden bırakmamalıyız. Annemizle aynı şehirde yaşıyoruz, onunla bile görüşmüyoruz. Dışarıda görüşüyoruz, kapıdan kapıya görüşüyoruz. En fazla bu kadar yani, bazen diyor annemiz sarılalım, hayır yok diyoruz. Bu iş bitene kadar inşallah, bittikten sonra her şey en iyi şekilde olacak diye düşünüyoruz.” Diye konuştu.

Ekipler, her gün ev ziyaretleri yaparak vatandaşları koronavirüse karşı uyarmaya devam ediyor. Eş, dost, akraba ve taziye ziyaretleri yapmamaları konusunda vatandaşları uyararak, broşür dağıtıyor.