Merzifon Pis Eğitim Merkezi bünyesinde özel eğitim an 400 Özel Harekat Pisi içerisinde eğitimler sonucu birinci an Emre Yavuz Yaşar konuşmasında; " Aile i ve sevdikleri i de bırakarak her ne pahasına ursa n önce vatan dedik." dedi.
    Merzifon Pis Eğitim Merkezi bünyesinde özel eğitim an 49. Dönem 400 Özel Harekat Pisi düzenlenen törenle mezun du.
    Amasya Visi İbrahim Hil Çomakin, 5. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgener Cengiz Karacabey, Merzifon Kaymakam Vekili Hüseyin Tekin, Amasya Emt Müdürü Mehmet Artunay, Merzifon Pis Eğitim Merkezi Müdürü İlyas Aktaş, Merzifon Emt Müdürü Seyfettin Süer, ilçe protokü, POMEM personeli ve pis ailelerinin katıldığı mezut töreninde; 49. Dönem birincisi an Emre Yavuz Yaşar eğitim gören tüm arkadaşları adına bir konuşma yaptı.
    Yaşar konuşmasında vatan vurgu yaparak; "Merzifon Pis Meslek Eğitim Merkezinde 49.dönem Özel Harekat kurnu başarıyla tamamlamış unmaktayız. Menp duğumuz emt teşkilatının terör örgütüyle mücadelede etkin silahlı gücü an Özel Harekat Dairesine katıldığımız bu mutlu günde leri onurlandıran başta Sayın Vi mak üzere tüm protoke ve kıymetli misafirlere arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
"CANIMIZ PAHASINA BU ZORLU GÖREVE GÖNÜLLÜ OLDUK"
    Eğitim an tüm arkadaşlarının fedakarlık gösterdiğini belirten Dönem birincisi Yaşar; "Buraya gelen kardeşleri büyük bir özveri ve fedakarlık örneği göstererek ülke in içinde unmuş duğu süreçte canı pahasına bu zorlu göreve gönüllü muşlardır. Ailesini ve sevdiklerini de bırakarak her ne pahasına ursa n önce vatan diyen silah arkadaşlarıma göstermiş dukları özveri ve cesaretten ötürü teşekkür ediyorum. 15 ekimde başladığımız eğitimin sonuna geldik ve şuanda yaşadığımız gurur, sevinç ve heyecanımızı büyükleri le paylaşıyoruz. Bize klarını açan POMEM Müdürümüz İlyas Aktaş'a, eğitmen hocarımıza, her türlü desteğini esirgemeyen personele ve e kucak açan Merzifon hkına teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.
"ÖZEL HAREKAT TEŞKİLATININ ÇOK ÖZEL BİR YERİ VARDIR"
    Daha sonra kürsüye gelen Vi Çomakin konuşmasında şunları kaydetti: “Özel hareket teşkilatının terörle mücadele konunda ülke de yaşanan son aylardan da anlaşıldığı üzere çok özel bir yeri vardır. Özel harekatta çışan pis kardeşleri çok özel seçilen insanlardır. Fiziki şartlarının iyi masıyla beraber iyi bir pis disiplini eğitimi ıyorlar. Soğukkanlı, dayanıklı ve çevik insanlarsınız. Savaşta gerekli an nik ve taktik eğitimleri dınız. Silah, mühimmat araçlarının en iyi şekilde kullanılması için eğitildiniz. Fakat bu meslekte başarılı manızın en önemli sebebi in sahip duğunuz maneviyatınız, inanıcınız ve vatan sevginizdir. Sizi başarıya götürecek duyguların bu değerler duğunu çok iyi biliyoruz."
    Ülke üzerinde oyunlar oynandığını belirten Vi İbrahim Hil Çomakin; "Son dönemlerde ülke in üzerinde gerek içeriden gerekse dışarıdan küresel, büyük oyunlar oynanıyor. Sizin varlığınız bu oyunların bozulması için millete güven vermektedir. Allah’ın izniyle, milleti in hayır duarıyla çok başarılı acaksınız. İstikl Marşını okurken hissederek, yürekten ve kpten okudunuz. Eğitimin amacına en iyi şekilde ulaştığının göstergesi okuduğunuz İstikl Marşından anlaşılıyor. İyi bir eğitim manız için POMEM Müdürümüz ve çışma arkadaşları özverili bir çışma yürüttüler. Bizlerde Vilik arak e bağlı an teşkilatlarla lerin daha iyi eğitim manız için birtakım katkılar nduk. Yeni göreviniz hayırlı n diyor, başarılar diliyorum.” diye konuştu.