Sayın Genel Başkanımız Kem Kılıçdaroğlu hakkında AKP Amasya il başkanı tarafından yapılan ç duyuru kelimenin tam anlamıyla haddini aşmaktır. Türkiye Cumhuriyeti’ne çok partili hayatı getiren, demokrasiyi hakim kılan ve şu anda da çok sesliliğin, düşünce özgürlüğünün yılmaz savunucu an Cumhuriyet Hk Partisi’nin genel başkanına ‘hakaret’ çlamasında unulması ka edilemez bir tutumdur.

 Demokrasi rejimi, yönetenlerin hesap verdiği, yönetmeye aday anların ve yönetilenlerin de gerektiğinde hesap sorabildiği bir rejimdir. Pek tabii ki ana muhefet partisi liderinin eleştiri hakkını kullanması da son derece ağandır. Ancak sayın genel başkanımızın önce parti in kurultayında, ardından da grup toplantısında anayasa maddelerini referans göstererek cumhurbaşkanının tarafsızlığıyla ilgili sarf ettiği sözler AKP yöneticilerini rahatsız etmiş acak ki genel merkezin emriyle böyle bir girişimde unmuşlardır.

 Ülke iktidar partisi ve liderlerinin toplumu ayrıştırıcı, kendinden mayan kesimlerin değerlerine hakaret eden ve aşağılayan pitikarı sonucunda kutuplaşmış, barış ortamı yok edilmiş yönetilemez he gelmiştir. Toplumdaki limi aztması, bütünleştirici ması gereken Sn. Cumhurbaşkanı tarafgir bir siyasi fügür gibi davranmaktadır. Cumhurbaşkanlığı dokunulmazlığı ile eleştiri getirenler tazminat ve hapis cezarı ile korkutulmaktadır.

 Çocuk, yaşlı, kadın erkek demeden sivil hka uygulanan şiddet ve yargısız infazlarla, yargı bağımsızlığı ortadan rılarak hukukun iktidar erkiyle yönlendirildiği ve siyaslaştığı, sorgulanmayan büyük yzluklarla ve kamu mlarının yağmandığı yönetim tarzının literatürdeki tanımı diktatörlüktür.
Ülkede seçimler muş, parti e anayas hakkı duğu hde hükümet kurma görevi verilmemiş, hakkımız gasp edilmiş, seçim sonuçları beğenilmediği için ülke kaos ve şiddete sürüklenmiştir. Demokrasinin kuvvetler ayrılığı ortadan rılmış, yasama ve yargı yürütmenin güdümüne girmiştir.

 AKP Amasya il başkanı madem bir vatandaşlık görevi yapmak istiyor. O zaman çok da uzağa gitmelerine gerek yok. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun danışmanı, partilerinin eski sözcüsü Hüseyin Çelik in geçtiği günlerde söylediği “PKK şehirlerde yapılanırken, devlet eli ku bağlı bekledi” sözleri kendilerine açık bir ihbardır. Ya da 17-25 Arık dosyarında haklarında yzluk ve rüşvet iddiası unan kendi bakanları hakkında ç duyurunda unnlar. O da madı, kendi parti kurucularından Bülent Arınç’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkındaki ‘parsel parsel sattı’ iddiarı hakkında ç duyurunda unabilirler.

 Görülen odur ki bugüne kadar hiçbir eylemde unmayan AKP örgütlerinin bu ses liği ve genel başkanımızın açıklamarını ka lenmeleri, teşkilatlarını rahatsız etmiş ve timatla bu eylemi gerçekleştirdikleri anlaşılmaktadır.

 Genel Başkanımız Sn. Kem KILIÇDAROĞLU’na uygulanan organize bir itibarsızlaştırma ve linç girişimidir. Bu arada çirkin ithamlarla Genel Başkanımıza sdırmasını da şiddetle kınıyoruz. Bizler büyük bir çoğunluğun oyunu arak yeniden seçilen Genel Başkanımız Sn. Kem KILIÇDAROĞLU’nun tüm örgütümüzle, üyeleri le yanında duğumuzu ve nereden gelirse gelsin hukukzluğun, haksızlığın ve baskı uygulamarının dimdik karşısında duğumuz ifade etmek istiyoruz. Diktatörlük ve ltanlık heveslisi kim ursa n bilsinler ki Cumhuriyet Hk Partisi duğu sürece bu ülkede başkanlık sistemi kurulmayacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Reşat KARAGÖZ
CHP Amasya İl Başkanı