05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
28 MART Perşembe 20:23

BELEDİYE BAŞKANI ALP KARGI'DAN PAZARYERİ AÇIKLAMASI

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, mevcut durumda kullanılan pazaryerinin yıkımı için gerekli izinleri aldıklarını ve yeni pazaryeri konusunda ilk adımları attıklarını söyledi.

MERZİFON
Giriş Tarihi : 03-02-2016 21:44   Güncelleme : 03-02-2016 21:44
BELEDİYE BAŞKANI ALP KARGI'DAN PAZARYERİ AÇIKLAMASI

vetica, sans-serif; font- e: 14px; line-height: 20px;">  Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, mevcut durumda kullanılan pazaryerinin yıkımı için gerekli izinleri dıklarını ve yeni pazaryeri konunda ilk adımları attıklarını söyledi.

    Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Biz Merzifon’umuzda pazartesi pazarı ve katık pazarı arak kullanılan tarihi bedestenin, tarihi taşhanın tındaki anı kesinlikle yıkacağız.” dedi.
    Bahsi geçen andaki esnafları topladıklarını ve ne yapılacağını anlattıklarını belirten Kargı; "Köyleri den gelen ve yetiştirdikleri organik ürünlerin satışını yaptıkları anın yıkımını gerçekleştireceğiz. Burası tarihi an duğu için projesi Anıtlar Kuruluna gönderilmişti ve onaylandı. Orada bir kent meydanı uşturacağız. Şu an kullanımda an Pazaryeri den yapacağımız yer hem daha kullanışlı acak hem de Merzifon’a yakışır bir he gelecek. Pazarda satış yapan herkese yetecek kadar Fen İşleri organik ürün tezgahları ve şemsiyesini yapacağız." ifadelerini kullandı.
    Katık pazarı diye tabir edilen an yıkıldıktan sonra yeni pazaryerinin yapımı için 2 buçuk aylık süreye ihtiyaçları duğunu belirten Başkan Alp Kargı, “Arkadaşlarımızı, pazarcımızı mağdur etmeyecek bir yere taşıyacağız. Geleneksel ışverişin kitesini yükselterek mesaiden çıkan insanların kiteli bir ışveriş yapacakları anın projesi hazır durumda. Bu yıkım Müze Müdürlüğü'müzün kontründe acak çünkü bu konu devletin kurları içerisinde gidiyor. 360 günde ürün satan insan sayısı 80 civarında iken yaz aylarında bu sayı 135’lere çıkıyor ve her satış yapan kendi şemsiyesi ile satışını gerçekleştirecek” şeklinde konuştu.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert