Amasya İl Genel Meclisi 2021 Nisan ayının üçüncü toplantısını 05.04.2021 Pazartesi günü Zeki Erarslan başkanlığında, Özel İdare Genel Sekreteri Erdin Acar, Encümen Müdürü Ahmet Kara ve İl Genel Meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdi.

Başkan Zeki Erarslan’ın açılış konuşmasının ardından aşağıdaki gündem maddeleri görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddeleri şöyledir;

İlimiz Merkez ilçeye bağlı Aksalur ve Bağlıca köylerinde bulunan 2981 sayılı İmar Affı Kanunu hükümlerince tescil edilen köy içi taşınmazlardan; Aksalur köyünde 63 adet, Bağlıca köyünde 39 adet taşınmazın satışının yapılmasıyla ilgili Plan Bütçe ile İmar ve Bayındırlık Komisyonlarınca müşterek tanzim edilen 24.03.2021 tarih ve 3 sayılı rapor görüşüldü. Bu madde üzerinde İl Genel Meclis Başkan V. Mustafa Kürkçü ve meclis üyesi Salih Koçak kendi görüşlerini dile getirdiler. Özel İdare Genel Sekreteri Erdin Acar ise konu ile ilgili geniş açıklamalarda bulundu ve oy birliği ile kabul edildi.

İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet ÖZ, Deniz SÜMER ve Duran YETER’in müşterek imzalı Meclis Başkanlığına verilen önerge doğrultusunda, İlimiz Taşova İlçesine bağlı Şeyhli, Alçakbel Korubaşı, Karlık ve Karamuk Köyleri, Suluova İlçesi Ladik İlçesi ve Samsun iline bağlanan yolun İl Özel İdaresi yol ağına alınmasıyla ilgili Plan Bütçe ile Yol ve Ulaşım Hizmetler Komisyonlarınca müşterek tanzim edilen 24.03.2021 tarih ve 3 sayılı rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

İl Genel Meclis Üyeleri Hüseyin DURMUŞ ile Gürkan ERKİŞİ’nin müşterek imzalı Meclis Başkanlığına verilen önerge doğrultusunda; İlimiz Merzifon ilçesine bağlı Keymir köyü giriş yolunun genişletilmesiyle ilgili Plan Bütçe ile Yol ve Ulaşım Hizmetler Komisyonlarınca müşterek tanzim ^İlen 24.03.2021 tarih ve 4 sayılı rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

İl Genel Meclis Üyeleri Hüseyin DURMUŞ ile Salih KOÇAK’ın müşterek imzalı Meclis Başkanlığına verilen önerge doğrultusunda; İlimiz Merzifon ilçesine bağlı Aksungur köyüne yeni 3 km yol açılmasıyla ilgili Plan Bütçe ile Yol ve Ulaşım Hizmetler ve Köy İşleri Komisyonlarınca müşterek tanzim edilen 24.03.2021 tarih ve 1 sayılı rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra meclis başkanlığına verilen önerge, önce gündeme alındı, ardından Plan Bütçe Komisyonuna sevki oy birliği ile kabul edildi.