Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinin Amasya Şubesi hizmete açıldı.

Açılışta; Vali Mustafa Masatlı, Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Erol Apaydın, protokol üyeleri ve vatandaşlar yer aldı.

İlk olarak Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Erol Apaydın tarafından, satış mağazaları hakkında bilgiler verildi.

Daha sonra konuşan Vali Mustafa Masatlı ise şunları söyledi:  “Yaklaşık 16 aydır tüm dünyayı olumsuz yönde etkileyen bir salgınla karşı karşıyayız. Bu salgın maalesef ülkemizi de etkilemiştir. Ancak devletimizin aldığı yerinde tedbirlerle, bu süreci diğer ülkelere göre daha hafif geçirmekteyiz. Bu mücadelemiz halen devam etmektedir.

Geçtiğimiz günlerde Sayın Tarım ve Orman Bakanımızın açıkladığı verilere göre 2020 yılı tarımsal üretim miktarı ve hasıla olarak rekorlar kırdığımız bir yıl olmuştur. Buna karşın bu dönemde gıda fiyatlarında normalin üstünde artışlar yaşanması manidardır. Bu fırsatçıların tutumu, ticari ahlak çerçevesinde çalışan üreticilerimizi de zan altında bırakmıştır.

Hal böyle olunca tüketiciyi koruma adına, Sayın Cumhurbaşkanımız kamu kurumu mahiyetindeki Tarım Kredi Kooperatiflerine talimat vererek, Ülkemizin dört bir yanında halkımıza doğrudan hesaplı şekilde satış yapacak mağazalar açılmasını istemiştir. Bugün de bu mağazalardan biri olan Amasya Şubesinin açılışını yapıyoruz. Millet olarak bu süreci atlatmak için güç birliği yapmalıyız. Bizler toplum olarak ne denli dayanışma ve yardımlaşma içerisinde olursak, o kadar gelişir, büyür ve refah içinde yaşarız.

Bu vesileyle satış mağazalarının kurulması için talimat veren Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bu süreci yöneten Tarım ve Orman Bakanımıza, Tarım Kredi Kooperatifleri yöneticilerimize teşekkür ediyor, açılışını yapacağımız satış mağazasının Amasya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardındah İl Müftüsü Durmuş Ayvaz’ın yaptığı duanın ardından Vali Mustafa Masatlı tarafından Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinin Amasya Şubesi hizmete açıldı.