Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından bu yıl 52'ncisi düzenlenen "Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri" yarışmasında dereceye giren Amasya Macit Zeren Fen Lisesi öğrencilerine ödülleri okulda düzenlenen bir törenle takdim edildi.

TÜBİTAK Samsun Bölge Finallerine 7 proje ile çağrılan Macit Zeren Fen Lisesi öğrencileri söz konusu yarışmada, 1 birincilik, 1 ikincilik ve 1 üçüncülük olmak üzere 3 derece elde etti.

Yarışmada, Mehmet Sarı'nın danışmanlığında Salih Esat Tetik, edebiyat alanında bölge birinciliği elde ederek Türkiye Finallerinde yarışma hakkı kazandı.

Semra Yılmaz'ın danışmanlığında değerler eğitimi alanında yarışan Sudenaz Kanık, Ilgın Yaşar ve İrem Çaydere'den oluşan takım bölge ikincisi oldu.

Zeynep Ateş Yıldırım danışmanlığında edebiyat alanında proje hazırlayan Huzeyfe Fazıl Koç ve İklimiya Akça bölge üçüncüsü oldular.

Bölge Finaline okulumuzdan davet edilen diğer takımlar da şöyle:

Cengiz Uslu danışmanlığında öğrenciler Eylül Bayboğan ve Zeynep Berra Kunt, kimya alanında;

Nurcan Kodak'ın danışmanlığını yaptığı Tuğba Elverdi, Azra Nur Engin ve Melek Orha adlı öğrencilerden oluşan takım, sosyoloji alanında;

Yavuz Korkmaz'ın danışmanlığını yürüttüğü ve Doğukan Karabıyık, Bedirhan Bulut ve Çağatay Çakırtaş'tan oluşan ekip matematik alanında;

Mehmet Sarı'nın danışmanlığında proje hazırlayan Tarık Cin ve Asude Alim tarih alanında yarıştılar.

Başarılı öğrenciler ve danışman öğretmenler, Okul Aile Birliği Başkanı Hakan Kobiç, başkan yardımcısı Mustafa Yılmaz ve Macit Zeren Fen Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Ertuğrul Deniz KÖSE tarafından ödüllendirildi. Okul Aile Birliği Başkanı Hakan Kobiç, "Öğrencilerimizin yaptıkları projeler ve aldıkları ödüller, hem bizi hem Amasyamızı sevindirdi. TÜBİTAK gibi bir organizasyonda derece almanın zorluğunu biliyoruz. Öğretmenlerimiz de bu süreçte çocuklarımıza destek oldular. Onlara da teşekkür ediyoruz."dedi. Macit Zeren Fen Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Ertuğrul Deniz KÖSE de, kendisinin de bu sıralardan yetiştiğini ve okulun her başarısınıda ayrı bir mutluluk duyduğunu söyledi. Okulun akademik çalışmalarının yanında projelere ve yarışmalara önem vermesinin öğrencilerinin ufkunun zenginleşmesi bakımından çok önemli olduğunu söyledi. Öğrencileri ve danışman öğretmenlerini gerek proje hazırlık safhasındaki çabaları gerekse yarışmada gösterdikleri başarıdan dolayı kutladı.

Okul Müdürü Ahmet Eren, yarışmaya 17 proje sunduklarını, 7 projenin bölge finallerine katılmaya hak kazandığını ve 3 projenin dereceye girerek 1 birincilik, 1 ikincilik ve 1 üçüncülük olmak üzere 3 derece elde ettiklerini söyledi. Bu yıl Amasya'da TÜBİTAK tarafından ödüle layık görülen 5 öğrencinin de MZFL öğrencisi olduğunu vurgulayarak  Amasya Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi adına proje hazırlayan MZFL öğrencileri Yavuz Bülent Yurduseven'i, matematik alanında bölge birinciliği için;  Kaan Sivaslıgil'i tarih alanındaki bölge ikinciliği için tebrik etti.