05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
19 MART Salı 14:31

''SAĞLIK PERSONELİYİM’' DEYİP DOLANDIRDILAR

Tokat’ta il merkezine bağlı Avşarağzı köyünde yaşanan dolandırıcılık olayında, covid19 testleri pozitif çıkan yaşlı çift, kendilerini sağlıkçı olarak tanıtarak evlerine giren 2 kişi tarafından soyuldu.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 14-04-2021 16:18   Güncelleme : 14-04-2021 16:18
''SAĞLIK PERSONELİYİM’' DEYİP DOLANDIRDILAR

Dolandırıcıların genel anlamda kendilerini asker, savcı, hakim ya da polis olarak tanıttığı biliniyordu. Tokat’ta gerçekleşen son dolandırıcılık olayında ise dolandırıcılar bu sefer kendilerini sağlık personeli olarak tanıttılar.

    Olay; Tokat il merkezine yaklaşık 40 km uzaklıkta bulunan Avşarağzı Köyünde gerçekleşti. Köyde ikamet eden 71 yaşındaki Emir Şirin ve eşi Hatice Şirin çifti bir süredir evlerinde koronavirüs tedavisi görüyordu. Her ikisinin de testleri pozitif çıkmış ve yaşlı çift ağır semptomlar göstermediği için ilaçla tedavi ediliyordu. Kapılarına gelen ve kendilerini sağlık personeli olarak tanıtan 2 şahıs, yaşlı çiftin koronavirüs taşıdığını biliyordu. Dolandırıcılardan 1 tanesi Emir Şirin’e herhangi bir ağrısı olup olmadığını sordu. Eklem ağrıları olduğunu söyleyen yaşlı adama dolandırıcı masaj yapmayı teklif etti. Dolandırıcı ile birlikte içeri giren Emir Şirin kanepeye uzandı ve masaj yaptırmaya başladı. Masaj esnasında soyguncu Emir Şirin’in cüzdanını üzerinden almayı başardı. Hemen kapıya yönelen dolandırıcılar 27 plakalı bir otomobille köyden hızla uzaklaştı. Komşuları Şirin çiftinin feryadı üzerine evin önüne geldi. Çağırılan jandarma tarafından yaşanan olayla ilgili inceleme başlatıldı.

     Asıl merak edilen konu ise virüs taşıyıcısı olan Emir Şirin’e masaj yapan soyguncuya virüsün bulaşıp bulaşmadığı. Jandarma incelemesini bölgede eşkale uygun şahıslar üzerinde bu detay ile birlikte yapmaya başladı. 71 yaşındaki mağdur Emir Şirin: “Ben korona hastasıyım. Doktoruz diye geldi. Muayene edelim diye. Ondan sonra benim aklım başımda hiç yoktu. Çok perişandım ben. O arada bana masaj yaparken cüzdanı alıp gidiyor. Jandarma geldi, jandarma da onları yakalamadıktan sonra parayı bulamayız dedi. Şimdi bunlar Müslüman değil. Bunlar Allah’ın kulu değil. Bunlar Müslüman olsa, Allah’ın kulu olsa böyle sahtekarlıkları yapmazlar. Şu toprağın altına gireceğiz ya biz, orada bak ki neler var. Param da yok, pulum da yok. Kendim perişan durumdayım. Bilmiyorum, ne edeceğim ben. Allah yardımcımız olsun ne bileyim” ifadelerini kullandı. 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert