Amasya Valisi Mustafa Masatlı 600 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi tanıtım toplantısında son 4 yılda Amasya’ya yapılan sağlık yatırımlarını hakkında açıklamada bulunarak bir süredir gündemde olan 600 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Projesinin onaylandığını büyük bir memnuniyetle bildirmek isterim. Amasya’mıza ve halkımıza hayırlı olsun dedi.

Tanıtım toplantısına Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Amasya Milletvekilleri Hasan Çilez ve Mustafa Levent Karahocagil, Amasya Belediye Başkan Vekili Hasan Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz ve Ak Parti İl Başkan Vekili Onur Kurnaz katıldı.

Bu Projelerin Toplam Bedeli Yaklaşık 37 Milyon Tl
Amasya’da yapılan sağlık hizmetlerine ilişkin açıklamada bulunan Vali Masatlı; “Son 4 yılda Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi Ek Binası ve Koroner Yoğun Bakım Ünitesi, Aile ve Toplum Sağlığı Merkezleri ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Suluova 100 yataklı Devlet Hastanesi, Amasya ve Merzifon Devlet Hastaneleri Yoğun bakım ünitelerinin iyileştirilmesi ve son olarak da Merzifon Eski Asker Hastanesinin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine dönüştürülmesi projeleri tamamlanmıştır. Bu projelerin toplam bedeli ise yaklaşık 37 milyon TL’dir” dedi.

26 Milyon Tl’lik  7 Projenin Yapımına Devam Ediyor
2021 yılında ise halihazırda, içerisinde çeşitli aile sağlığı merkezleri, ilçe sağlık müdürlükleri ve 112 acil sağlık istasyonlarının yer aldığı yaklaşık yatırım bedeli 26 milyon TL olan 7 projenin yapımına devam edilmektedir diyen Vali Masatlı; “ Ayrıca 2020 yılında 10, 2021 yılında ise tam teşekküllü 4 ambulans ilimize tahsis edilmiş, halihazırda acil yardım ambulansı sayımız 44’e ulaşmıştır.

Bugün ise Amasya’mız için çok önemli bazı müjdeleri sizlerle paylaşmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Buradan sizlere ve tüm Amasyalılara uzun süredir gündemde olan 600 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Projesinin onaylandığını büyük bir memnuniyetle bildirmek isterim. Amasya’mıza ve halkımıza hayırlı olsun.

Değerli Milletvekillerimizle birlikte Sağlık Bakanlığımız nezdinde yaptığımız girişimler sonucu, Amasya Şehirlerarası Otobüs Terminali arkasında bulunan ve mülkiyeti Orman Bakanlığına ait olan 144.641  m2’lik taşınmaz  üzerinde 600 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapılması için gerekli ön izinler alınmış ve söz konusu proje Sağlık Bakanlığının 2021 yılı yatırım programına dahil edilerek, tesisin 3 milyon TL proje-etüt bedeli hesabımıza gelmiştir.

Yeni Eğitim ve Araştırma Hastanemiz tamamlandığında, geniş, ferah ve modern yapısı,  yeşil alanları, yüksek kapasiteli otoparkı, sosyal donatıları ve son teknoloji ekipmanlarıyla kıymetli Amasyalılara hizmet verecektir” şeklinde konuştu.

8 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi, 3 Adet 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Yapılacak
Vali Masatlı ; “Diğer müjdelerimiz ise Merzifon Bahçelievler Mahallesinde yapımına başlanacak olan, 750 bin TL yatırım bedelli 8 hekimlik aile sağlığı merkezi ile ilimizin muhtelif yerlerinde yapımına başlanacak olan 3 adet 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonudur. Merzifon’da yapılan aile sağlığı merkezi ile halkımıza daha modern bir ortamda hizmet sunulacak, 112 Acil Çağrı Merkezlerimizin sayısının artmasıyla birlikte de acil çağrılara müdahale süremiz daha da azalacaktır. Birazdan ayrıca 4 adet tam donanımlı ambulansımızı da sizlerle hizmete alacağız.

İnsanımızın yaşam standartlarını yükseltmek adına hayata geçirilen bu projelerin İlimize kazandırılmasından dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, yapılacak olan sağlık tesislerinin Amasya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Milletvekilleri Hasan Çilez ve Mustafa Levent Karahocagil, Türkiye’nin sağlık alanında dünya lider olduğunu belirtmelerinin ardından Amasya’ya tahsis edilen 4 ambulans kesilen kurdele vatandaşların hizmetine sunuldu. İl Sağlık Müdürlüğünün filosuna yeni katılan 4 ambulansla toplam Amasya’da 44 ambulans oldu.