Amasya Önem Kurs Merkezi Rehber Öğretmeni Mehmet Menekşe, üniversite adaylarına sınavlara kalan yaklaşık 60 günü iyi değerlendirmelerini önererek, kalan süreyi iyi değerlendiren adaylar başarıya ulaşır dedi.


Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 26 ve 27 Haziran’da yapılacak. Rehber Öğretmen Mehmet Menekşe,  “Günde 200 soru çözseniz 2 ayda 12 bin soru eder. 12 bin soru da 4-5 soru bankasına denk gelir. Bir üniversite adayının yılda yaklaşık 70 bin civarında soru ile üniversite sınavına hazırlık yaptığını düşündüğümüzde 12 bin soru sizleri hedeflediğiniz üniversiteye ulaştırmada çok önemli bir yere sahip olacaktır” dedi. 

Adayların Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) ile ilgili konulara ağırlık vermeleri, konu çalışıp tekrar yapmalarını ve düzenli deneme yapıp soru çözmeleri gerektiğinin altını çizen Menekşe şu önerilerde bulundu;

“İki ay uzun bir zaman. Günde 4- 5 saat çalışıldığı düşünülürse önümüzde 300, 350 saatlik bir zaman dilimi var. Bu süre boyunca sadece test çözmek yanlış. Özellikle AYT için mutlaka konu da çalışmalısınız. AYT’deki sorular birkaç konuyu içeren sorulardan oluşabiliyor. Dolayısı ile konuyu iyi kavrayıp, analiz etmeniz gerekiyor.  Test çözerek çalışmak sadece sizi ezbere iter, konuları öğrenmenizi sağlamaz. Sizler eğer integral konusunda eksiğiniz varsa ve sınavda integralden bilgi eksiğiniz olan bir yerden soru geldiyse o soruyu yorumla yapmanız mümkün değildir.’’

Haftada Bir Deneme

Adaylara geçmiş yılların üniversite sorularını ve ayrıca haftada en az bir tane TYT-AYT deneme çözmelerini de öneren Menekşe, şunlardı söyledi: 

“Soruları çözerken son yılda yapılan YKS’den geçmiş yıllara doğru gitmelisiniz. Adaylar özellikle TYT’de zaman problemi yaşayabiliyor. Bu yüzden yapacağınız denemelerde zamana uymaya gayret etmelisiniz.Gerek TYT’de gerekse AYT’de her soru çok değerli. Belki de TYT’de Geometri sorularında yaptığınız hataları sosyal testi çözerek telafi edeceksiniz. Bu yüzden dengeli bir ders çalışma programı hazırlayıp, her derse gereken önemi vermelisiniz.”

Günde 4-5 Saat 

Sınava kalan zamanın kritik zaman olduğunu, bu zaman diliminde çalışan öğrencilerin başarısının yükseldiğini belirten Menekşe şu uyarılarda bulundu;

“Bu süreçte günde en az 4-5 saat ders çalışmalısınız. Yoruldunuz, sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz ve buna rağmen işinizi şansa bırakmamalısınız. Kalan sürede yapacağınız tekrar, okuma, özetleme, soru çözme çalışmaları çok daha etkili olacak, bu çalışma sizin derlenip toparlanmanızı sağlayacaktır. İki ay düzenli ve sürekli tekrar yapan, konu eksiğini tamamlayan öğrenci sınavda bunun karşılığını alacaktır.” Diye konuştu.