Merzifon Plasform Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Altınay asgari ücrete yapılan zammı değerlendirerek işçilerin zamlardan dayı umz etkileneceğini söyledi.
 Asgari ücrete yapılan zammı değerlendiren Fatih Altınay; "Bizim cebi den daha fazla para çıkacak ama işçiler ve çışanlar açısından daha kötü acak. Bu zamlardan dayı kötü acak çünkü piyasada herşeye zam yapıldı. Yani işçiler acakları zammı fazlasıyla kaybetmiş dular. Kazanan hiç kimse yok siyasi iktidar ben verdiğim sözü tuttum diyebilmek için böyle bir şey yaptı. Söz verildiği için yapılması gerekiyordu, seçim yatırımıydı. Asgari ücrete yapılan zammın hiçbir kıymeti kmadı. Keşke daha kademeli gidilseydi. Bu zam sözü verilirken sonucu düşünülmedi. Diğer partiler de iktidar up bunu yapsa yine yanlış yapılmış acaktı." dedi.
 
  Zammın kendilerine nasıl yansıyacağını belirten Altınay; "Genelde %25 zararımız du. Bizde ürünleri e %25 zam yapsak enflasyon ne he gelir düşündünüz mü ? Yani hesabı kitabı yapılmadı. Günü kurtarmaya yönelik diye düşünüyorum. Bütün sıkıntı çışan vatandaşlara yansıyor bedeli onlar ödüyor. Bizden çok işçilere dokunuyor." ifadelerini kullandı.
 
        "ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALINMASIN"
   Asgari ücretten ınan vergileri hatırlatan Fatih Altınay; "Böyle bir zamma gerek yoktu. Devlet asgari ücretten vergi mıyorum diyecekti 100 TL de zam yapacaksınız deseydi daha doğru urdu. Asgari ücret zaten geçim sınırı tında ve bu paradan da vergi ınması kadar acı bir şey yoktur. Ama maesef ınıyor. 1000 TL'nin 200 TL'si vergiye gidiyor bu hangi vicdana sığar?" şeklinde konuştu.
 Ayrıca Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Altınay yeni hizmet binasının açılışı ve TSO faiyetleri hakkında bilgi verdi.
 
  Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni hizmet binasının açılışının yaz aylarında yapılacağını söyleyen Başkan Altınay; "Yeni Ticaret ve Sanayi Odası Binamızın açılışını yaza bıraktık. Yazın daha güzel acağını ve gelen misafirleri i daha güzel ağırlayacağımızı düşünüyoruz. Kış günü herkesin kendi yoğunluğu var. Rahat ve ferah bir şekilde açılış yapmayı düşünüyoruz" dedi.
 
   Oda faiyetleri hakkında bilgiler veren Fatih Altınay; "Ticaret ve Sanayi Odamız faiyetlerine devam ediyor. Kosgeb işbirliğiyle bir proje yürüttük. Girişimcilerin eğitimleri tamamlandı sertifikarı hazırlandı. 2 kişi fire verdi 28 kişi eğitimleri tamamladı. 2. kurmuzu Mart ayında yapacağız. Başvuruda unan 150 kişi içinden ve ilk 30 içine giremeyen kişilerden yeni bir 30 kişi seçilecek. Kurslardan faydanan kişiler sadece Kosgeb'den acakları para üzerine plan yapmasın. Belli bir birikimi ve sermayesi ması gerekiyor. Siz projenizi yapacaksanız, Kosgeb des acak" ifadelerini kullandı.