Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, ihtiyaç sahibi 16-17 bin civarında aileye 150 liralık alışveriş kartı dağıtacaklarını açıkladı.

Başkan Sarı, kartların hayırseverlerin desteğiyle karşılandığını belirterek, "Hayırsever vatandaşlarımızın fitre, zekât ve yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmakta aracılık yapıyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Sarı, gazetecilere yaptığı açıklamada muhtarlar aracılığıyla yerel marketlerde kullanılabilen 150 liralık sosyal destek kartını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklaracaklarını ifade etti.

DERDİMİZ VATANDAŞLARIMIN HALLERİ İLE HALLEŞMEKTİR
Ülkemiz tam kapanma kararı aldı bizimde derdimiz bir nebzede olsa şehrimizin ihtiyaç sahipleri imkân sağlamaktır diyen Başkan Sarı ;“Bu sene 16-17 bin civarında aileye 150 liralık alışveriş kartı dağıtacağız. Bu kart dağıtımını muhtarlar aracılığı ile yapıyoruz. 
Kart ihtiyacı olan ihtiyaç sahipleri muhtarlıklara gidecekler ismini yazıp telefon numaralarını yazıp imzalayacaklar. 

Muhtarlar bize listeyi getirecekler bizde o listeye kart veriyoruz. Belediye çalışanlarımız listeden ihtiyaç sahiplerini arayıp yardım kartını alıp almadıklarını kontrol ediyorlar. Yani Kontrolümüzle kartların dağıtımını yapıyoruz.

Derdimiz vatandaşlarımın halleri ile halleşmektir. Ramazan berekettir, Ramazan rahmettir. Ramazan ekmeğinizi bölüşmektir. Ramazan gönüllerde birleşmektir. Bizde bu gönüllerde birleşmek sözünün üzerine bir nebzede olsa yardımcı olabiliriz diye düşündük ve bu kartlardan ihtiyacı olan vatandaşlara veriyoruz. Biliyorsunuz Ramazan ayında da suyu ücretsiz yaptık. Kendi imkânlarımız varsa kendi imkanlarımızı da bu kartların içerisine koyuyoruz” şeklinde konuştu.