Yeşilırmak havzası atık suların arıtılması konulu sempozyum Amasya Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ali Özel’in ev sahipliğinde Belediye Kültür Merkezi salonunda yapıldı.

 

Toplantıya PLANETTEK Arıtma Teknolojileri Firmasının Genel müdürü Hürriyet Necdet Aydoğan, Çevre Müh. Zerrin Eker, Mak. Müh. Zafer Ürgüplü, Çevre ve şehircilik müdürlüğünden Md. Yard. Osman Tok, Çevre Yönetim ve Denetim Şube Md. Sevim Söküt ve ekibi, Özel idare Müdürlüğü Çevre koruma Md. Bayram Tümer ve ekibi, Belediye Fen işleri Müdürlüğünden İnş. Müh. Faruk Mutlu ve ekibi katıldı.

Toplantıda; Belediye Mücavir alanının başladığı Yeni sanayi bölgesinden Amasya’ya kadar olan yaklaşık 15 km. lik hatta Büyük bir Arıtma tesisi yerine 6 adet paket arıtma yapılması konusu tartışıldı, Bu sayede Çok elektrik sarf eden terfi istasyonları ve maliyeti artıran isale hatlarından tasarruf edilecekti, mücavir alan dışındaki yerlerde ise özel idarenin daha önce yapmış olduğu Kayabaşı ve Boğaköy Dönen Biyolojik disk sistemleri ve bundan sonra muhtemel yapılabilecek tesislerin yerleri görüşüldü.

Amasya’nın içinden geçmekte olan Yeşilırmak’ın daha temiz, hjyen ve Kokusuz akmasının sağlanması amacıyla Bir an önce proje ve etüt çalışmalarının yapılması ve arıtma tesislerinin acilen inşaa edilmesi gerektiği konusu vurgulandı.

Toplantı katılımcılar tarafından verimli ve faydalı olarak geçtiği belirtildi.