Merzifon Yeşilay Başkanı Ali Kaplan Gençlik Merkezindeki gençlere seminer vererek sigara ışkanlığı ve zararları hakkında bilgilendirdi.
 Kaplan, düzenlenen programda gençlere sigara bağımlılığı konunda farkındık uşturmak için num yaptıklarını söyledi.
 Öncelikle öğrencilere Yeşilay'ın kuruluşundan, tarihinden, ilkelerinden ve amaçlarından bahseden Kaplan; "Sigaranın zararlarını herkes biliyor artık bunu anlatmak istemiyoruz sigara konunda farkındık uşturmaya çışıyoruz." dedi.
 
 "SİGARA ÜLKE EKONOMİSİNE ZARAR VERİYOR"
 
 Sigaranın insan sağlığına zararlarının yanında ülke ekonomisini de zarar verdiğini dile getiren Yeşilay Başkanı Ali Kaplan; "Sigara ülke ekonomi e zarar veriyor. Gelişmiş dünya ülkeleri gelişmemiş ve gelişmekte an ülkeleri pazar anı arak görüyor ve sigaraya teşvik edici pitikar yürütüyorlar. Oysa kendi ülkelerinde sigara içme oranı git gide liyor." ifadelerini kullandı.

 Gençlere internet bağımlılığı hakkında da bazı bilgiler veren Kaplan; "Yeşilay artık internet ve noji bağımlılığıyla da mücadele ediyor. Bilimsel ve nojik gelişmelerin gittikçe hızlandığı ve nojinin aynı hızla günlük yaşamımıza girdiği düşünüldüğünde cep telefonları, bilgisayarlar ve internet nojilerinin yaşamımızdaki vazgeçilmez yeri ve önemi bir kez daha açıkça görülmektedir. Bununla birlikte nojinin sorunlu kullanımının eğitim ve meslek hayatını, özel hayatı umz etkilediğini gözlemliyor, lerin de dikkatini buraya çekmek istiyoruz. İnternet ve noji bağımlılığı diğer bağımlılıklarda duğu gibi kişinin bağımlısı duğu nojik ürüne ulaşamadığında yoknluk yaşadığı bir durum arak tanımlanmaktadır." diye konuştu.
 
 "BAĞIMLILIK ADIM ADIM İLERLER"
 
 İnternet bağımlılığının bir anda değil uzun bir süreç ardından yaşandığını vurgulayan Kaplan; "Hiç şüphe insan bağımlılık noktasına genellikle bir anda gelmez, adım adım ilerler. Bu adımlar bağımlılığın gelişmekte duğuna dair ciddi ve önemli işaretlerdir. Dayısıyla söz konu adımların takip ve kontr edilmesi bağımlılığın başlamadan önlenmesi ve engellenmesi için çok önemlidir. Bağımlı an kişilerde Terans gelişir, yoknluk sendromu yaşanır, kontr çabarı başarısız ur, çok vakit harcanır ve bağımlının hayatı gitgide fakirleşir." şeklinde konuştu.