Edinilen bilgiye göre, Tokat İl Emt Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri Orhangazi Caddesi üzerinde unan bir bankaya ait otomatik para çekme makinesinin(ATM) banka kartı takılan bölümünde kart kopyama ve gizli kamera cihazı duğu düşünülen cihazların takılı duğunu tespit etti.
 
     ATM ve çevresinde uzaktan izleme ve gözetleme yöntemi ile pu kuran pis, saat 04.00 sırarında şahsı cihazı sökmek istediği sırada çüstü yakadı. Üzerinden çıkan kimliği göre ismi Y.Ş (36) duğu tespit edilen kişiye yardım ettiği düşünülen ve o sırada ay yerinden Turh istikametine otomobille kaçan şahsın yakanması için ise Amasya İl Emt Müdürlüğü ekipleri ile koordine sağlandı. Amasya girişinde yakanan U.Ş (30) isimli şahısın üzerinde yapılan aramada ATM'de unan aparatı sökmeye yarayan etler, kopyama düzenekleri ise araç içerisinde ele geçirildi. Her iki şahıs emtte yapılan sorgunun ardından akşam saatlerinde Tokat Adliyesi'ne sevk edildi.
 
 Öte yandan, İstan 'dan geldikleri öğrenilen şahısların kart kopyama yöntemi ile kaç kişiyi ne kadar dandırdıkları yapılacak soruşturma sonucu tespit edileceği kaydedildi.