Artvin’in Arhavi ilçesinde meydana gelen sel ve heyelan afetinde olumsuz etkilenen afetzedeler için Merzifon Belediyesi seferber oldu.

 

Arhavi ilçesinde kaya tahkimatının yıkılması sonucunda Kapisre Deresi Arhavi ilçesinde cadde ve sokaklarında sel faciasına yaşandı. Meydana gelen sel felaketinde yollarda çökmeler oluşarak su, elektrik ve telefon hatlarında yaşanan arıza, vatandaşları zor durumda bıraktı.

 

ÇAMUR VE BALÇIKLAR TEMİZLENİYOR

 

Sel afetinin Arhavi’de meydana getirdiği zararları temizlemek için Merzifon Belediyesi tarafından görevlendirilen personel caddeleri kaplayan çamur ve balçıkları arındırmak için faaliyet gösteren ekipler ile beraber çalışmalara yardım ediyor.

Sel hasarlarını temizlemek için çalışmaların devam ettiği Arhavi’de, Merzifon Belediyesi en donanımlı vidanjör ve görevlendirilen personel ile Arhavili afetzedelerin yanında.

1 TIR İÇME SUYU GÖNDERİLDİ

Yoğun yaşanan yağışlar sonucu sel ve heyelan meydana gelen Arhavi için harekete geçen Merzifon Belediyesi, şebekenin çökmüş olduğu Arhavi’ye 1 tır dolusu hazır içme suyu gönderdi.

Merzifon Belediyesi olarak Afetzedelerin her zaman yanında olduklarını söyleyen Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, “Merzifon Belediyesi olarak zor günler geçiren Artvin Arhavi'de, afetzedelerin yanındayız. Şebekenin çökmüş durumda olduğu ilçeye 1 tır Akdağ suyu gönderdik ve en donanımlı vidanjörümüz iki arkadaşımız ile birlikte afet bölgesinde mesai harcıyor.

Bayram günü demeden katkı sağladıkları için Akdağ Su sahiplerinden Sn. Mehmet Mısırlı Beyefendiye, nakliyede desteğini esirgemeyen İdeal Lojistik sahibi Sn. Şenol Yıldız ve çalışanlarına, Merzifon Acze Düşenlere Yardım Derneği'ne ve çalışma arkadaşlarıma emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.