05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
19 MART Salı 07:40

Karadeniz'de aşılamada 'mavi' olan tek ilin sırrını Vali Masatlı açıkladı

Karadeniz'de aşılamada 'mavi' olan tek ilin sırrını Vali Masatlı açıkladı

RÖPORTAJ
Giriş Tarihi : 26-07-2021 13:53   Güncelleme : 26-07-2021 14:08
Karadeniz'de aşılamada 'mavi' olan tek ilin sırrını Vali Masatlı açıkladı

Valimiz ”Bugün itibariyle ilimizde 350.848 doz aşı uygulanmıştır. Bu rakamlarla İlimiz hedef nüfusunun %75.10’unu aşılayarak, Karadeniz, İç Anadolu ve çevresinde ‘Mavi’ kategoriye geçen ilk il olmuştur.” şeklinde konuşan Vali Masatlı; ”25 Temmuz 2021 Pazar gün sonu itibarı ile Kurban bayramı dolayısı ile ilimiz ve ilçemize gelen gurbetçilerimizden bulaşan vaka sayısı: Amasya merkez: 7, Gümüşhacıköy: 6, Taşova: 3 ve Merzifon 1 olmak üzere toplam 17’dir.” dedi.

Karadeniz'de aşılamada 'mavi' olan tek ilin sırrını Vali Masatlı açıkladıAmasya Valisi Masatlı: "Trafik kontrol noktasında bile aşılama yaptık"AMASYA - Korona virüs (Covid-19) tablosunda yüzde 75,1'lik aşılama oranıyla, Karadeniz Bölgesi'nde 'mavi' kategoriye yükselen tek il olan Amasya'da Vali Mustafa Masatlı başarının sırrını açıklayarak, "Trafik kontrol noktasında bile aşılama yaptık" dedi.

Vali Masatlı, aşılamada yüzde 100'e ulaşmak için süren faaliyetleri habercilere değerlendirdi. Salgının önlenmesi için tedbirleri uygularken 296 noktada ve kent genelinde mobil ekiplerle aşılama çalışması yürüttüklerini belirten Vali Masatlı ayrıca Kurban Bayramı tatilinde memleketlerine giden veya dönüş yapanlara yönelik kampanya hayata geçirdiklerini söyledi."Mola Sizden Aşı ve Çay Bizden" adlı kampanya ile olumlu sonuçlar elde ettiklerine değinen Mustafa Masatlı, "Bayram arasında Merzifon ilçemizde trafik kontrol noktasında bile aşılama noktası oluşturduk. Gelen, geçen vatandaşlarımızın aşılanması için çaba sarf ettik" diye konuştu.Kentte yapılan toplam aşı sayısının yaklaşık 350 bin olduğunu ve bunları içinde birinci doz aşı sayısının 197 binin üzerinde yer aldığına değinen Masatlı, özellikle de gençleri aşı olmaya davet etti. Toplantıda İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz ile İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Yakup Türköz de yer aldı.

Enis TONUSEnis TONUS

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert