05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 10:30

Balıkesir de Otobüs Devrildi Son Durum

Balıkesir-Edremit istikametine doğru seyir halinde olan bir yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 14 kişi yaşamını yitirdi, 18 kişi ise yaralandı. Yaralılar kaza yerine ulaşan ekipler tarafından bölgedeki 5 hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.

Bölgesel Haber
Giriş Tarihi : 09-08-2021 08:42   Güncelleme : 09-08-2021 14:33
Balıkesir de Otobüs Devrildi Son Durum

Balıkesir- Edremit istikametine doğru seyir halinde olan bir yolcu otobüsü, yoldan çıkarak takla attı. Otobüsün devrilmesi sonucu yaşanan trafik kazasında ilk belirlemelere 14 kişi hayatını kaybetti. Balıkesir Valiliği tarafından duyurulan haberde 18 kişinin de yaralandığı belirtildi.


2 ŞOFÖR HAYATINI KAYBETTİBalıkesir'de Organize Sanayi Bölgesi çevre yolunda Edremit istikametine seyir halinde olan Kerem Başol yönetimindeki 41 EF 283 plakalı yolcu otobüsü, yoldan çıkarak takla atması sonucu devrildi. 15 kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin yaralandığı kazada şoför Kerem Başol ile ikinci sürücü Cengiz Umut hayatını kaybetti. Otobüste toplam 32 kişinin olduğu öğrenildi.
40 METRE FREN İZİKaza yerinde yapılan ilk incelemede yolcu otobüsünün 95 kilometre hızla viraja girdiği, yaklaşık 40 metrelik fren izi olduğu tespit edildi. Jandarmanın olay yeri incelemesinin ardından yolcu otobüsü vinç ile kaldırılacak. Yolcuların etrafa saçılan eşyaları da ekipler tarafından toplanıyor.
VALİ ŞILDAK: 3 VATANDAŞIMIZ TABURCU EDİLDİKaza sonrasında hastanelerdeki yaralılar hakkında bilgi veren Balıkesir Valisi Hasan Şıldak "Bu vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Şu anda hastanelerimizde de yaralılarımız var. Toplam 17 yaralımız bulunmaktaydı. 3 vatandaşımızı tedavileri tamamlanarak taburcu etmiş durumdayız. Şu anda 14 yaralı vatandaşımız, şehir hastanemiz, devlet hastanemiz, üniversite hastanemiz ve bir özel hastanemizde tedavi altında bulunuyorlar. Onlara da rabbimden acil şifalar diliyorum. Bütün kurumlarımız jandarmamız, sağlık birimlerimiz, AFAD onun dışında Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz ve bütün birimlerimizle, emniyetimizle birlikte büyükşehir belediyemiz burada, hastanede yaralılarımızı ziyaret ettik sabah saatlerinden itibaren şimdi de yakınları aileleri gelmeye başladı. Gerek cenazelerimiz işlemleri, nakil süreçleri, gerekse burada bulunan yaralılarımızın her türlü sosyal ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bütün kurumlarımız koordinasyon içerisinde. En iyi şekilde vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Çok üzüntü verici, çok elim bir kaza. Ben bütün milletimize başsağlığı diliyorum. Rabbim yenilerinden, başka kazalardan muhafaza etsin diyorum" dedi.
FAHRETTİN ALTUN: HEPİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUNİletişim Başkanı Fahrettin Altun da, sosyal medya hesabı üzerinden "Balıkesir'de yaşanan otobüs kazası yüreklerimizi dağladı. Kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun." dedi.
SOYLU'DAN AÇIKLAMA: YÜREĞİMİZE ATEŞ GİBİ DÜŞTÜİçişleri Bakanı Süleyman Soylu da kazayla ilgili, "Balıkesir'de bu sabah yaşanan ve 14 vatandaşımızın hayatını kaybettiği otobüs kazası yüreğimize ateş gibi düştü. Rabbim, vefat eden vatandaşlarımıza rahmet, ailelerine sabr-ı cemil, yaralılarımıza acil şifalar ihsan eylesin. Başımız sağ olsun" dedi.


İMAMOĞLU'NDAN TAZİYE MESAJIİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden baş sağlığı dileyerek, "Acı bir haber… Balıkesir'de bir yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 14 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı; yaralılara da acil şifalar diliyorum" sözlerine yer verdi.iha

05.com.tr olarak ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralılara ise bir an önce sağlığına kavuşmalar için sabır diliyoruz.

 

 

Enis TONUSEnis TONUS

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert