05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 12:57

Merzifon'a Yeni Bölge Trafik İstasyonu Açılışı Yapıldı

Amasya’nın Merzifon ilçesinde yeni inşa edilen Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği binasının açılışı yapıldı.

MERZİFON
Giriş Tarihi : 12-04-2016 08:45   Güncelleme : 12-04-2016 08:45
Merzifon'a Yeni Bölge Trafik İstasyonu Açılışı Yapıldı

   Açılış törenine Amasya Visi İbrahim Hil Çomakin, Amasya Emt Müdürü Mehmet Artunay, Merzifon Kaymakamı Ozan Bcı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsan Ağaoğlu, diğer yetkililer, pisler ve vatandaşlar katıldı.

   Yeni istasyonun personelin motivasyonunu artıracağına, yapılan hizmetlerin kitesini yükselteceğine ve bugüne kadar belirledikleri ve gelecekte ulaşmak istedikleri stratejik performans hedeflerine ulaşmada çok önemli katkı sağlayacağına inandığını belirten Emt Müdürü Artunay, "Merzifon Bölge Trafik İstasyon Amirliği hizmet binamız zemin kat dahil 2 katlı arak planlanmış up 650 metrekare kapı anı unmaktadır. Bölge Trafik Şube Müdürlüğümüz toplam 251 kilometre sorumluluk anında 1 şube müdürü, 1 komiser, 2 komiser yardımcısı, 6 başpis ve 80 pis memuru mak üzere toplam 90 personel ve 20 araç ile hizmet vermektedir. Merzifon Bölge Trafik İstasyon Amirliği ise 88 kilometre sorumluluk anında 1 komiser, 1 başpis ve 36 pis memuru mak üzere toplam 38 personel ve 7 araç ile hizmet vermektedir" dedi.

   İstasyonun Edirne Kapıkule'den Ağrı Gür ak Kapısı'na kadar uzanan bin 788 kilometrelik D-100 karayunun tam ortasında, Merzifon-Samn karayunun 5. kilometresinde unduğuna değinen Artunay, "Ülke in batı ve kuzeybatı Anadu karayu hatlarını Doğu Anadu ve Doğu Kara karayu hatlarına bağlayan çok önemli bir kavşak noktasında unan istasyon sorumluluk bölge den Karayları Genel Müdürlüğü'nce her yıl düzenli arak yayınlanan trafik ve ulaşım istatistiklerine göre yılda yaklaşık 5.5 milyon araç transit geçiş yapmaktadır. Bu oran günlük rakamlara indirgendiğinde yaklaşık 15 bin 500 aracın istasyon sorumluluk bölgesinden geçtiği görülmektedir" diye konuştu.

   Merzifon'un jeopitik konumu itibariyle önemine dikkat çekip devletin sağlık ve trafik hizmetlerine öncelik tanıdığına işaret eden Vi Çomakin de, "Merzifon çok önemli bir kavşak noktasında. Kara'e İç Anadu'ya açılan bir kapı. Doğu ve Batının kesişme noktası. Günde binlerce aracın seyir hinde duğu bir noktada unuyor. Sağlık ve trafik hizmetlerine çok önem veriyoruz. Trafik denetimlerinin sağlıklı işlemesi için ana y üzerinde modern bir binaya kavuştuk. Vatanımıza, milleti e hayırlı ve uğurlu masını diliyorum" şeklinde konuştu.
  
  Açılış kurdelesini kesen Vi Çomakin ve beraberindekiler binayı gezip Bölge Trafik Şube Müdürü İsmail Yılmaz'dan bilgi dılar.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert