"TOKATLILAR YILDIZELİ ÜZERİNDEN 2 SAATTE ANKARA'DA OLACAK"
Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, 4 Eylül'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı yüksek hızlı tren hattından önemli ölçüde fayda sağlayacak illerden birisinin de Tokat olduğunu söyledi. Arslan, Tokatlıların hizmetin başlamasıyla birlikte 2 saatte Ankara'ya ulaşabileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'nin yıl dönümü olan 4 Eylül tarihinde 2 önemli yüksek hızlı tren hattının açılışını yapacak. Ankara-Sivas hızlı tren hattı ile iki kent arasındaki seyahat süresi 2 saate, Konya Karaman hattı ile iki kent arası seyahat süresi 35 dakikaya düşecek.

Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, karayoluyla çok yakın bir mesafede olan Yıldızeli üzerinden Tokatlıların Ankara’ya ulaşımının çok daha konforlu ve hızlı olacağını söyledi. Milletvekili Arslan: “Cumhurbaşkanımız, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yol medeniyettir" şiarıyla hareket eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Ankara-Sivas, Konya-Karaman hızlı tren hatlarının açılışını 4 Eylül cumartesi günü yapmasını bekliyoruz. Açılış töreni kapsamında temeli 2008'de atılan Ankara-Sivas ile temeli 2012 yılında atılan Konya-Karaman hızlı tren hatlarının açılışının aynı gün yapılmasının planlandığını biliyoruz.

 

TOKAT-ANKARA ARASI 2 SAATE DÜŞECEK

“Sivas Kongresi'nin yıl dönümü olan 4 Eylül’de hizmete girmesi planlanan Ankara-Sivas hattı ile kara yoluyla ortalama 4, tren yoluyla 12 saat süren Sivas-Ankara seyahat süresi 2 saate düşecek. Bu hizmetten en büyük faydayı sağlayacak şehirlerden birisi de şüphesiz Tokat. Yıldızeli bize 60 km mesafede. Yıldızeli’ndeki istasyonun da tamamlanması akabinde karayoluyla buraya ulaşılması durumunda Ankara’ya bizim ulaşma zamanımız da takriben 2 saat dolaylarında olacak. Şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Uzunluğu 393 kilometre olan Ankara-Sivas YHT Projesi'nde tren saatte 250 kilometre hızla elektrikli ve sinyalli olarak işletilecek. YHT'nin güzergâhında Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas olmak üzere 8 istasyon bulunacak. Çalışmalar kapsamında Yozgat'a yeni bir YHT garı da yapılıyor. Ayrıca projede kapsamında 49 adet tünel, 53 adet viyadük, 217 adet alt/üst geçit, 611 adet köprü/menfez inşaa edildi. 108 milyon metreküp kazı, 29 milyon metreküp dolgu yapıldı.

 

KONYA-KARAMAN HATTI DA AÇILIYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 237 kilometrelik Konya-Karaman-Ulukışla (Niğde) Hızlı Tren Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Konya-Karaman hattının 102 kilometrelik kısmını da 4 Eylül Cumartesi günü hizmete açacak.

Özel Haber / Mihriban Koçake