Siyasi hayatı her zaman aynı çizgide devam eden Sarı, Seyyid Ahmed Arvasi’nin yaşam felsefesini örnek mış ve o yönde yaşamına yön vermiş bir iş<ı.
 Kendisine MHP ? dediği de ise;
 Kendimi tanıdığım günden beri MHP ve Ülkücü Hareketin içinde yer dım. Asla duruşumdan ödün vermedim, ülkücülüğü bir yaşam felsefem arak gördüm ve yaşadığım sürece de görmeye devam edeceğim. Hayatım boyunca duğum noktaya kadar gelmem de bu yaşam tarzım çok etkili muştur. Bu yaşam tarzımı ülkücü harekete ve bu hareketin bende yeşermesinde vesile an Rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş ve Üstad Seyid Ahmed Arvasi’ye borçluyum.

Sormuş duğunuz MHP soru içinde bir çok var, 1980’li yıllarda Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptım, o yıllar de derin izler bıraktı. Bir çok arkadaşımızı şehit verdik, bir çok arkadaşımızla birlikte ceza evlerinde yattık. Yılın her anı için çok değerliyken, eylül ayı hafızarımıza kötü bir sayfa arak kazındı. İstan ’a ilk geldiğim o gençlik dönemlerimde Rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş bey ile tanışma fırsatı dum, kendisinden çok feyiz dım. Aynı yda yaşam sayfarıma Seyyid Ahmed Arvasi beyefendinin de feyizlerini katarak kendimi bu yun bir neferi arak gördüm. Eğer Mehmet Sarı varsa, kişiliğinden iş hayatına, yaşam tarzından siyasi geçmiş ve geleceğine her daim MHP ve Ülkücü Hareket ile iç içe uşuyla var muştur. Bu le hayatımda MHP sorunda kitaplar yazacak kadar ler abilirsiniz, bu konuda aklımda acabar asla mamıştır, mayacaktır.
Peki Neden Amasya ?
Amasya,Taşova ve doğduğum köyüm Uluköy dediğinizde için tüm yaşam çizgim gözlerimin önünden geçiyor. Bir anlık sanki hayat duruyor. Tarifi imkansız gibi , şöyle ifade etsem belki en güzel şekilde anlatabilirim. Bedenim İstan ’da bedenime can katan tüm hücrelerim ve ruhum memleketimde diyebilirim. İşte böyle bir bağ ile içime işleyen bir sevgi ve bu sevgiye bağ an memleketime vefa borcumu ödemek için Amasya diyorum. İnanın vefa nazarımda çok önemli, ne kadar bir şeyler yapmaya çışsam da hep bir yerlerde eksik var gibi hislere kapılıyorum. Sanırım hemşerilerim siyasi açıdan da ödemem gereken bir vefa borcum duğunu bana hatırlatıyorlar. İnşalah kaderi de ve kısmeti de varsa büyükleri ve seçmeni de fırsat verirse, siyasi açıdan da vefa borcumu ödemeyi düşünüyor ve Amasya için içimde değişmeyen bir siyasi parti an MHP ile bu ideimi gerçekleştirmeyi düşünüyorum.