22 Eylül 2021 Çarşamba günü Amasya Gümüşhacıköy Hasan Coci Anadolu Lisesinde 18 yaş altı e nabız uygulaması ile ailelerince aşı izni verilen öğrencilerimize güvenli ortamlarda ilk doz aşıları yapıldı.

Aşı uygulamaları gerçekleştirmek için öncelikle okullarımızca veliler bilgilendirilerek e-nabız sistemi üzerinden izin işlemleri gerçekleştirilmiştir. Ardından aşı izni verilen öğrencilerimize Toplum Sağlığı Merkezi tarafından okullarımız ziyaret edilerek aşı uygulaması gerçekleşmektedir.

Gümüşhacıköy Kaymakamlığı-Toplum Sağlığı Merkezi ve Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaklaşa gerçekleşen "Okullarda Covid-19 Aşı Uygulaması" na Kaymakamımız Ali Cemal Altınöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gültekin, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Bayram Akgül, Dr. Yusuf Anıl Hayta ve sağlık personelleri katıldı.

Kaymakam Altınöz öğrenci, velilere ve öğretmenlere; "İlçemizde %88 olan aşılama oranını arttırıp toplumsal bağışıklığı yükseltmek ve okullarımızın eğitim-öğretime daha sağlıklı bir şekilde duraksamadan devam edebilmesini sağlamak amacıyla tüm veli ve öğrencilerimizi ilk doz aşılarını olmaya, birinci dozu yaptıran vatandaşlarımızı ise ikinci doz aşılarını olmaya davet ediyor, Covid-19 virüsü ile mücadelede elde edeceğimiz başarıda bize destek vermenizi istiyorum." Dedi.

Ayrıca sınıflardaki öğrencileri ziyaret eden Kaymakam Altınöz yeni Eğitim Öğretim Yılı nın sorunsuz olarak tamamlanması için öğrencilerimizi ilçe geneli olarak uygulanmakta olan "Okullarda Covid-19 Aşı Uygulaması" na davet etti.