Cumhuriyet Ortaokulu Okul Aile Birliği üyeleri öğrencilerinin geleceği için 'okul kapatılmasın' demek için en yetkili merciiye, Kaymakam Ozan Bcı'ya gitti. Konuyu Kaymakam Bcı'ya ileten veliler okullarının kapatılmaması için mücadele ediyor.
 Uzun süredir konuşulan ve velileri huzurz eden Cumhuriyet Ortaokulu'nun kapatılacağı iddiası Okul Aile Birliği'nin Merzifon Kaymakamı Ozan Bcı'yı ziyaret etmesiyle bir sonuca bağlanmış gibi görünüyor.
 Okul binası değişen ve öğrenci sayısında düşüş yaşayan Cumhuriyet Ortaokulu velileri okul kapanacaksa bile en azından mevcut öğrenciler mezun ana kadar kapatılmamasını istiyor. Olası bir okul değişikliğinde öğrenciler yeni ortama uyum sağlama ve kaynaşma konunda sıkıntı yaşayacak ması velileri bu düşünceye sevk ediyor.

 Yaklaşık 50 veli Kaymakamlığa gelerek Kaymakam Ozan Bcı ile görüşmek istediklerini iletti. Kabık içinden 5 kişi Kaymakam Bcı ile görüştürüldü. Görüşmede okul hakkında is ve şikayetlerini dile getiren okul aile birliği üyeleri Bcı'dan yardım istedi. Bcı söyledikleriyle velilerin yüreğine serpti.

 Kaymakam Bcı konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Bizim varlık sebebi insanlara hizmet etmek. Kimseyi üzmek amacında değiliz. Sizi dinlemek görevim. Müfettişlerin hazırlayacağı rapora göre son kararı vereceğiz. Okulu kapatmak gibi bir düşünce yok. Benim adetime güvenin. Okul kapansa da kapanmasa da kararın adetli acağına emin un” dedi.