Amasya İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü yatırım programı çerçevesinde yürütülen; Merkez İlçeye bağlı Yassıçal Köyü Filingirler Mahallesinde, içmesuyu terfii binası, terfii hattı ve enerji nakil hattı (E.N.H.) çalışmaları tamamlanarak hizmete açılmıştır.
Yassıçal Köyü Filingirler Mahallesinde daha önceden İl Özel İdaresi tarafından sıhhi hale getirilen 100 m3’ lük içmesuyu deposuna, 2020 yılında gerçekleştirilen sondaj çalışması sonucunda temin edilen içmesuyu kaynağı, yeni yapılan terfii binası, 1.600 metre terfii hattı ve Enerji Nakil Hattı (E.N.H.) marifetiyle mevcut depoya ulaştırılmıştır.

Terfii binası dış etkenlere karşı da tel örgü sistemi ile korunaklı hale getirilerek vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. 


İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdin ACAR; “Sayın Valimizin talimatları, İl Genel Meclis Başkanı ve Meclis Üyelerimizin destek ve katkılarıyla köylerimizde yapmış olduğumuz içmesuyu projelerimiz hayata geçirilerek köylerimize sağlıklı ve yeterli içmesuyu temin etmekteyiz” dedi.