05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
28 MART Perşembe 14:41

Valimiz Masatlı "Trafik kurallarına uymak her insanın hem kendisine, hem de bütün topluma karşı sorumluluğudur."

Valimiz Mustafa MASATLI, İl Emniyet Müdürlüğünün koordinesinde düzenlenen ‘Dezavantajlı Yetişkinlerin Trafik Eğitiminin AB Standartlarına Adaptasyonu’ Projesinin açılış programına katıldı. Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen programda Belediye Başkanı Mehmet Sarı ve protokol üyeleri yer aldı.

Bölgesel Haber
Giriş Tarihi : 08-10-2021 09:19   Güncelleme : 08-10-2021 09:19
Valimiz Masatlı

Valimiz Mustafa MASATLI “Trafik kurallarına uymak insanın kendine ve çevresine duyduğu saygının bir tezahürüdür ve medeni bir insan olmanın gereğidir. Trafikte en önemli unsurun insan olduğu, yolun durumuna, araca ve yol güvenliğine azami dikkati gösterecek sürücülerin, trafiğin belirleyici faktörü olduğu yadsınamaz bir gerçektir.

Herkes trafik kurallarına uyma alışkanlığını kendi güvenliği için kazanmalıdır.

Trafik kurallarına uymak her insanın hem kendisine, hem de bütün topluma karşı sorumluluğudur.

İçişleri Bakanlığımız da son iki yılda trafik güvenliğine dikkat çekerek “Kırmızı Düdük”, “Kemerin Ses Getirsin”, “Bu Yolda Hep Birlikteyiz”, “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” gibi projelerle bu konuda büyük bir ilerleme kaydetmiştir.

Son olarak Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı çerçevesinde Amasya Emniyetimiz de ‘Dezavantajlı Yetişkinlerin Trafik Eğitiminin AB Standartlarına Adaptasyonu’ projesini hayata geçirmiştir. Bu projeyle dezavantajlı bireylerimize verilen trafik eğitimi, sürüş becerisi ve eğitimi uygulamalarının AB standartlarında uygulanması, modern ve güncel tekniklerle eğitimcilerin daha nitelikli olmaları hedeflenmektedir.

Dezavantajlı bireylerimize ayrıca devletimiz tarafından eğitim, sağlık, ulaşım gibi hizmet alanlarında pozitif ayrımcılık uygulanmakta, onların yaşam standartlarını yükseltmek için gerekli yasal düzenlemeler de yapılmaktadır. Bu hizmetlerle birlikte, trafikte ve gündelik yaşamda dezavantajlı bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için hazırlanan projede emeği geçen Amasya Belediye Başkanlığımıza, İl Emniyet Müdürlüğümüze ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyor, projemizin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi

Enis TONUSEnis TONUS

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert