05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 14:07

Ormancılık faaliyetlerinden üretim işlerinde çalıştırılmak üzere istihdam

Amasya Orman Bölge Müdürü Halil OFLU:Kaliteli Üretim Yapmak ve Orman Köylerinde İstihdam Oluşturmak İstiyoruz.” dedi

Bölgesel Haber
Giriş Tarihi : 23-10-2021 17:42   Güncelleme : 23-10-2021 17:42
Ormancılık faaliyetlerinden üretim işlerinde çalıştırılmak üzere istihdam

Amasya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Bafra Orman İşletme Müdürlüğü çalışma sahalarında yürütülen Ormancılık faaliyetlerinden üretim işlerinde çalıştırılmak üzere istihdam oluşturmaya devam ediyor.


Bafra Orman İşletme Müdürlüğü ve (ORMUH) Orman Mühendisleri Odası işbirliğiyle Çamgölü Orman İşletme Şefliği 3 nolu bölmede, 14 adayın katılımıyla mesleki yeterlilik belgesi hak kazanma sınavları gerçekleştirildi.


Sınavlar; Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, Bafra İşletme Müdürü Ercüment Sarıca, Müdür Yardımcısı Hediye Yaroğlu, sınav yetkilileri ,Çamgölü Şefi Gökçe Kazaz, Kdm Şefi Ufuk Yolaydın gözetim ve kontrolünde gerçekleştirildi.


Sınav öncesi bir konuşma yapan Bölge Müdürü Halil Oflu yapmış olduğu konuşmada;
Ormanlarda yapılan üretim işçiliği; iş kazası riski yüksek meslek gruplar arasında yer alıyor. Bu nedenle şekip arkadaş-larımız arasında sağlığı ve güvenliği kültürünün oluşturmaya çalışıyoruz.


İş sahalarımızda önceliğimiz, iş sağlığı ve güvenliği için gerekli tedbirlerin alınması, uyarıcı levhaların artırılması ve özellikle üretim işinde çalışan işçilerin reflektörlü yelek, baret,gözlük, iş pantolonu, eldiven vb. kişisel koruyucu malzemelerini giyerek yaralanmalara ve can kayıplarına karşı ken-dilerini güvence altına almalıdır.


Kaliteli Üretim Yapmak ve Orman Köylerinde İstihdam Oluşturmak İstiyoruz


Amacımız; Kaliteli üretim için nitelikli işgücü oluşturarak katma değer üretmek ve Orman köylerinde ikamet eden vatandaşlarımızı ormancılık faaliyetlerinde işlendirerek bölgede sosyal refah oluşturmaktır dedi.


Sınavını tamamlayan adaylar; Hem eğitim almış olmaktan hem de kendilerine önem verilmesinden ve ağaç kesme ve boylama operatörü olarak bir sosyal statü kazanmaktan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Enis TONUSEnis TONUS

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert