Amasya'da yardım organizasyonlarıyla ihtiyaç sahiplerinin en büyük umut kapısı an Hayatcan Derneği her yıl düzenlemekte duğu veket yuyla kurban kesimi bağışlarına başladı. Hisse bedeli 650 TL arak açıklandı.

  2009 yılından beri veket yuyla kurban kesimi yaparak yüzlerce yardım gönüllüsünün hisse bağışlarıyla her yıl kurban kesemeyen ihtiyaç sahiplerine bayram sevincini yaşatmaya çıştıklarını belirten Hayatcan Derneği Başkanı Cengiz Erdem, "Yılda bir seferde sa yüzlerce ailenin evine et giriyor. Bağışçılarımız hiç tanımadıkları insanlara ulaştırılmak üzere kurbanlarını kestiriyor. Böylelikle kurban aradaki mesafeleri rıyor. Toplums dayanışmayı, barışı ve kardeşliği ön plana çıkarıyor. Veren elle an eli birbirine yaklaştırıyor. Yabancılaşmayı engelliyor, kardeş duğumuzu hatırlamamıza yardımcı uyor" dedi.

  Kurbanları keserken her kurban için ayrı ayrı tüm hisse sahiplerinin isimlerini zikrederek kesimin gerçekleştirildiğine değinen Cengiz Erdem, "Kurbanların kesimi tamamlandıktan sonra tüm bağışçıları arayarak kurbanların kesildiği bilgisini veriyoruz. Kesilen kurbanları 5 kiluk paketler hinde poşetliyor ve bayramın ikinci günü kurban kesemeyen ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Tüm bu işlemleri kayıt tına ıyor ve hisse sahiplerine bayramdan sonra CD arak ulaştırıyoruz. Ayrıca derneği e kurban hissesi veren bağışçılarımıza tatmarı için tep etmeleri hinde 5 kilo et veriyoruz" diye konuştu.

  Amasya Belediyesi'nin vatandaşların kurbanlarını te ve rahat bir ortamda kesebilmeleri için hazırlıklara başladığını Hacılar Meydanı Mahlesi itfaiye müdürlüğü bahçesi, Bahçeleriçi Mahlesi eski merkez Kur'an kur yeri ve belediye mezbahasında kesimlerinin yapılacağını anlatan Erdem, "Kurban bir ihtiyaç sahibinin tebessümü, bir çocuğun ışıldayan gözleri, evinde sabırla bekleyen bir annenin heyecanıdır. Kurban umuttur, sevinçtir, heyecandır. Kurban muhabbettir, paylaşmaktır. Ülke de ve şehri de her zamankinden daha fazla ihtiyacımız an birlik ve beraberliğe yapacağınız katkılardan dayı şimdiden teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.