05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
28 MART Perşembe 15:55

Cumhuriyet Halk Partisi Basın Açıklaması Düzenledi

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU'na yapılan saldırıyı kınamak için 26/08/2016 günü saat 15:30 da Atatürk Anıt Meydanında CHP Amasya İl Örgütü Bir Basın Açıklaması yaptı.

AMASYA
Giriş Tarihi : 26-08-2016 19:58   Güncelleme : 26-08-2016 19:58
Cumhuriyet Halk Partisi Basın Açıklaması Düzenledi

 Tüm İlçe Başkanları, vekili" class="taglink" title="Milletvekili Haberleri">Milletvekili, Merzifon ve Gümüşhacıköy Belediye Başkanı, , partililer ve hkımız toplandı ve tüm Şehitleri e saygı duruşu ve istikl marşının okunması ile başlayan basın açıklaması  CHP Amasya İl Başkanı Reşat KARAGÖZ hka ve basına açıklamarda undu.

 CHP İl Başkanı Reşat Karagöz Basın Açıklamasında:

  Değerli Arkadaşlar,

 Anadunun bir köyünde doğup, vatanın kurtarıcısı Türkiye Cumhuriyetinin Kurucu ve emperyizme karşı mücadelenin siyasi simgesi CUMHURİYET HALK PARTSİ’ Genel Başkan an Sn. Kem KILIÇDAROĞLU dün kendisine yönelik ikast girişimi karşısında “Allahın verdiği bir can var oda bu ülke için, bu millet için, memleket için feda n” diyerek emperyizm ve onun uşaklarının kirli emelleri karşısında dimdik bir duruş sergilemiştir.

 Türk milletinin 19 Mayıs 1919 dan beri emperyizme karşı sürdürdüğü mücadelede tam bağımsızlık bayrağının bugünkü taşıyıcısı Sn. Kem KILIÇDAROLU’nun sonuna kadar yanındayız.

  Genel Başkanımız Sn. Kem KILIÇDAROĞLU’na partilileri e ve güvenlik güçleri e yapılan sdırıyı lanetliyor. Terör örgütlerine karşı mücadele in hiçbir duraksama madan devam edeceğinin herkesce bilinmesini istiyoruz.

 Cumhuriyet, demokrasi, laik ve Sosy Hukuk devletinin savunucuları, koruyucuları ve bu uğurda vatanı milleti için her şeyini feda eden Cumhuriyet Hk Partisinin bireyleri arak Genel Başkanımız Sayın Kem KILIÇDAROĞLU’na yapılan bu haince sdırıyıda şiddetle kınıyoruz.

CUMHURİYET HALK PARTSİ Amasya İl Örgütü arak tüm şehitleri e Allahtan rahmet diliyor. Ailelerine başsağlığı, yarı askerleri e, gazileri e acil şifar diliyoruz.

 Bu sdırılara ne lideri , ne de örgütümüz boyun eğmedi, eğmezde. Bu sdırıyı gerçekleştiren hainlerde, onların işbirlikçisi an çaklarda iyi bilsinler ki, Kılıçdaroğlu' na yönelen her sdırıda karşılarında CUMHURİYET HALK PARTSİ örgütünü ve Türk hkını acaklardır. Ülkesinin huzuru, demokrasinin korunması ve hkının hak ettiği şartlarda yaşaması için canını hiçe sayarak çışan lideri Kem Kılıçdaroğlu'na ve konvoyda unan herkese, şahsım ve CUMHURİYET HALK PARTSİ Amasya İl örgütümüz adına geçmiş n dileklerimi iletiyorum.

Değerli Arkadaşlar,

 Cumhuriyet Hk Partisi insan hakları ve demokrasi ihllerine karşı eleştirileri ve duruşuyla Türkiye’nin demokrasi yundan çıkmamasının en büyük teminatıdır. Tehditler ne kadar büyük ursa n, Cumhuriyet Hk Partisi bu tehditlere fırsat vermeyeceği gibi, Türkiye’yi tam demokrasi seviyesine çıkarana kadar büyük önder Mustafa Kem Atatürk’ün izinde mücadelesini sürdürmeye kararlıdır.

 Genel Başkanımız 15 Temmuz darbe girişimine karşı dik duruşuyla demokrasi e sahip çıkmakla kmamış, sonrasında uzlaşmacı pitikasıyla her görüşten vatandaşımızın desteğini de kazanmıştır. Ve bu süreçte hepi e ülke de elbette büyük sorumluluklar düşmekte, öncelikle birlik ve beraberliği den kopmamıyız.

Değerli Arkadaşlar,.

 Ülke i bölmek, parçamak ve hkımızı kaosa sürüklemek isteyen bu zihtlere karşı tüm hkımızı sağduyulu maya davet ediyorum.

 Ülke in geleceği için tüm Cumhuriyet Hk Partisi örgütleri arak Genel Başkanımız ve ler bu uğurda her türlü bedeli ödemeye ve sonzu kadar mücadele etmeye hazırız.

Bu sdırı Genel Başkanımız Kem Kılıçdaroğlu'na yapılan bir sdırı değil, demokrasiye ve hkımıza yapılmış bir sdırıdır.

 Bu tür haince sdırılara Cumhuriyet tarihinde sıkça raslanmaktadır. Başta Mustafa Kem Atatürk’e, İnönü’ye, Ecevit’e de yapıldı, şimdi Kılıçdaroğlu’na yapılıyor. Bunlar laik Cumhuriyete yapılan sdırılardır.

 Bu çakça sdırı lideri e yönelik ilk sdırı değil. Onun doğruları söylemesinden, korkmadan demokrasiyi ve Cumhuriyeti savunmasından, teröre taviz vermeyen tavrından rahatsız an odaklar bilsin ki, o eğilip bükülen,kurşundan, roketten, tehditten korkup bildiği ydan dönen bir lider değildir

 Genel Başkanımız ve CUMHURİYET HALK PARTSİ Örgütleri bu yapılanlara karşı Cumhuriyet ilkelerine, değerlerine sahip çıkmaya devam etmiştir. Bu hain sdırıyı yapanların insanlıkla hiçbir ilgisi yoktur..

 Bizim bunlara boyun eğeceği i sanıyorlar. Ülkede kaos yaratmak isteyenler, bu ülkeyi rar darbelerle ele geçirmek isteyenler bu birlik beraberliği den sonra muvaffak amayacaklardır.

 Genel Başkanımız 

“Siyasete girerken bir söz verdim. Her zaman, her ortamda hktan yana acağım. Her zaman, her ortamda hkın çıkarlarını savunacağım. Kim ne derse desin bu güzel ülkeye barışı getirmek için, huzuru getirmek için, kardeşliği getirmek için sonuna kadar mücadele edeceğim. Ne terör i yıldırır ne de başkarı” demiştir. 

Evet Bizlerde CUMHURİYET HALK PARTSİ örgütleri arak, yılmadan, korkmadan, sinmeden mücadele e devam edeceğiz.

 Ne zaman bu ülke zora girse CUMHURİYET HALK PARTSİ bu ülkenin teminatı muştur.Yapılan tüm bu sdırılara karşı, bu güzel ülkede düşünceleri farklı bile sa Türk-Kürt, Alevi-Sünni, Çerkez, laz, gürcü kardeşleri le birlik ve beraberlik içinde yaşamaktayız. Bu ülkenin birliğini kimse bozamayacak.

 Demokrasiye ve insan haklarına an bağlılığım ile hep birlikte ülke de terörü bitirmek sadece güvenlik güçleri in görevi değil, tüm hkımızın sağduyu ile acaktır.

 Bu ülkeye hainlik edenlere sesleniyorum. Gelin yanlış ydan dönün. Emperyizmin maşası, piyonu mayın. Mustafa Kem ilkelerini örnek ın. Şunu bilin ki asla diz çökmeyeceğiz. Bu ülkede bağımsızlığı,demokrasiyi ve özgürlükleri savunmaya devam edecegiz.

 Birlik beraberliğe zarar vermek isteyen hainlere karşı hkımızla beraber savaşacağız.

 Bizler insanlık için devrime inanmış, ulu önder Mustafa Kem Atatürk’ün ’Geldikleri gibi giderler’ sözünü canımız, mımız pahasına yerde koymamış, Çanakke Savaşında metrekareye 6 bin mermi atmış bir neslin devamıyız. Bize atacakları bir mermi ile i ne korkutup yumuzdan ıkoyar ne de laik Türkiye Cumhuriyeti’ne ve demokrasiye an inancımızdan vazgeçirebilirler.

Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Demokrasi, dedi ve basın açıklamasına son verildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haber : Erhan Gündüz

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert