CHP Genel Başkanı Kem Kılıçdaroğlu, Amasya’nın Merzifon ilçesinde yaptığı konuşmada, “Düşünceleri farklı abilir partileri farklı abilir görüşleri farklı abilir ama bu ülkede kardeşçe yaşamaya mahkumuz ” dedi.

Yeni parti binasının açılışını yaptıktan sonra kitap fuarını gezip belediyenin düzenlediği açılış töreninde konuşan Kem Kılıçdaroğlu, "Bölünmeyeceksek, ayrışmayacaksak kardeşse yaşamak en büyük arzumuz mıdır. Ayrılık yapmamıyız. Ayrım yapmamıyız. Bir arada huzur içinde kardeşçe yaşamıyız" diye konuştu.

15 Temmuz akşamı hep beraber mücadele edildiğine değinen Kılıçdaroğlu, "21. yüzyılın Türkiye'sinde darbeler mamı. O dönemi artık kapatmıyız. Artık kendi özgür irade le kendi i yönetmesini bilmeliyiz. Darbecilerin gelip yönettiği bir Türkiye her zaman Türkiye'yi ye götürmüştür. Her darbeden sonra Türkiye ağır bedeller, ağır faturar ödemiştir. En ağır faturarı ödeyen partinin genel başkanıyım. Darbelerden sonra genel başkanlarımız hapse atılmıştır. Bizim n varlıklarımıza el konmuştur. Bizim arşivleri e el konulmuştur. Dayısıyla darbelerin ne tür sorunlar yarattığını en iyi biliyoruz. O le hep beraber tam demokrasi demeliyiz. Ne darbe. Ne dikta. Tam demokrasi demeli ve demokrasiyi savunmıyız" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Camide siyaset masın, kışlada siyaset masın, adliyede siyaset masın. Kışlaya siyaset ursa her zaman her gün darbeler ur. Atatürk, Ordu'nun içine siyaseti sokmamıştır. Devlette liyakat n. Liyakat, işi ehliye vermektir" ifadelerini kullandı.

Programa, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, CHP genel başkan yardımcıları, Merzifon Kaymakamı Ozan Bcı, İl Emt Müdürü Mehmet Artunay, CHP İl Başkanı Reşat Karagöz ve Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, şehit aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.