Portekiz’in Lizbon kentinde yapılan Taekwondo Poomsae Avrupa Şampiyonasında 1.lik, 2.lik ve 3.lük kazanan Amasyalı tekvandocularda hedef dünya şampiyonluğu.

19-21 Kasım tarihlerinde Portekiz'in Lizbon kentinde yapılan 15. Avrupa Taekwondo Poomsae Şampiyonasında, Amasyalı Milli Sporcular Burak Dilli ve Pelin Düzen 12-17 Yaş Serbest Stil Eşli Takım Kategorisinde Avrupa Şampiyonu, 12-17 Yaş Erkek Ferdi Kategorisinde Muhammed Çağrı Gülen Avrupa 3.sü ve 31-40 Yaş Erkekler Ferdi Kategorisinde Seyyid Burhaneddin Fırat Avrupa 2. Oldu.

Başarılılarını disiplinli ve düzenli çalışmaya borçlu olan sporcuların hedefi 2022 yılında Kore’de yapılacak olan Dünya şampiyonasında milli marşımızı okutmak.

Sporcular her gün yaklaşık 3 saat antrenman yapıyor.  Herhangi bir sakatlık yaşamamak için sporcular her antrenman öncesi ısınıyor. Sporcular başarılarının karşılığı olan madalyalarını da boyunlarında taşıyorlar.

12-17 Yaş Erkek Ferdi Kategorisinde Avrupa 3.sü olan Muhammed Çağrı Gülen, “19-21 Kasım tarihleri arasında Genç Erkekler Freestyle kategorisinde Portekiz’de Lizbon kentinde üçüncü oldum Avrupa Şampiyonasında. Seneye hedefim Kore’de dünya şampiyonası var. Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek için çabalayacağım ve orada istiklal marşını okutmaya çalışacağım.”


Eşli takımda Avrupa birincisi olan Burak Dilli, “19-21 Kasım tarihleri arasında Lizbon’da yaptığımız Avrupa Şampiyonasında eşli takımda birinci olduk. Bundan sonraki hedefimiz dünya şampiyonasında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ve bayrağımızı dalgalandırmak.”

31-40 Yaş Erkekler Ferdi Kategorisinde Avrupa ikincisi olan Sporcu ve Antrenör Seyyid Burhaneddin Fırat, “19-21 Kasım tarihleri arasında Portekiz’in Lizbon kentinde yapılan Avrupa Şampiyonasında 31-40 Yaş erkeklerde Avrupa ikincisi oldum. Öğrencilerimiz de çeşitli dereceler elde ettiler. Bundan sonra ki hedefim önümüzdeki sene Kore’de yapılacak olan Dünya Şampiyonasında şehrimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek.” Diye konuştu.


 
Milli Sporcuların hedefi Kore’de yapılacak olan dünya şampiyonasında Ay Yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak, istiklal marşımızı okumak.

Umut Yeşilyurt