Başsavcı Kaynak'a yapılan ziyarete Merzifon Baro Temsilcisi Av. Serap Candan'da katılarak Başsavcı'ya görevlerinde başarılar diledi.
Amasya Baro Başkanı Av.Ahmet Melik Derindere ile Başsavcı kaynak kısa süre sohbet ederek yaşanan adli süreç üzerine değerlendirmede undu.

    “HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ SAVUNUYORUZ”
    Baro Başkanı Derindere; “Amasya Baro 12 Eyül'de neredeyse Ergenekon ve Byoz Davarı'nda neredeyse Fetö soruşturmarında da aynı yerde. Yani hukukun üstünlüğünü savunmaya devam ediyoruz. Günümüzdeki soruşturmarı da takip ediyoruz ve bir kısmının sağlıklı yapıldığını görüyoruz ama bir takım sıkıntıların da duğunu görüyoruz. Devlet ilk defa böyle organize bir örgütle karşılaşıyor. O yüzden uygulamarın adil yargılamaya gölge düşürmeyecek şekilde titizlikle yapılması lazım. Sadece bir kişi bile mağdur sa tüm soruşturmara gölge düşecektir. Gerekli hassasiyeti gösterdiğinize inanıyorum. Hukukun güvenliği hepi için çok önemli” dedi.

    “OLABİLDİĞİNCE HASSASIZ”
    Yürütülen çışmarı değerlendiren Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak ise; “Bu tarz soruşturmarla her zaman karşılaşılmıyor. Hassas maya eli den geldiğince dikkat ediyoruz. Çünkü çz bir vatandaşın içerde kmasının vebini bu dünyada ödeyemeyeceği gibi öbür dünyada da ödeyemeyiz. Somut delillere ulaşmak adına herşeyi yapıyoruz. Soruşturmarın ardından inşlah ülke daha güzel ve iyi yerlere gelir. Merzifon için mesai kavramı gözetmek in çışıyoruz” şeklinde konuştu.