Alınan bilgilere göre; dün akşam saatlerinde Suluovalı 3 arkadaş Yedikır Barajına balık tutmak için gitti. Üç arkadaştan Hasan Korkmaz dışarıda kıyıda beklerken İdris Kılıç(46) ile Anıl Yarışçı(35) botla baraj suyuna açıldı. Daha sonra botun alabora olması üzerine İdris Kılıç ile Anıl Yarışçı suya düştü. Bunun üzerine kıyıda kalan Hasan Korkmaz 112’yi arayarak yardım istedi. 
Olay yerine Amasya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Su Altı Arama ve Kurtarma ekibi, AFAD, UMKE, Suluova Jandarma Komutanlığı, Suluova Belediye İtfaiyesi Arama Kurtarma ekipleri ile 112 Acil Servis Ambulansları intikal etti. 
Arama kurtarma ekipleri karanlığa rağmen, suyun içinde bota tutunarak yardım bekleyen Anıl Yarşçı’yı sağ olarak kurtarıp Ambulansla Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk etti. Ardından Ekipler suda kaybolan İdris Kılıç’ı baraj suyuna botla girerek uzun süre aradı. Ancak karanlık nedeniyle bir sonuç alamayan ve kayıp İdris Kılıç'ı bulamayan ekipler çalışmalara ara verdikten sonra bugün sabahın ilk ışıklarıyla tekrar aramaya başladı. 
Dalgıçların katıldığı aramalar neticesinde, Suda kaybolan İdris Kılıç’ın cansız bedeni çıkarılarak 112 Acil Servis Ambulansı ile Suluova Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 
Hastane önüne gelen ve büyük bir acı ve de üzüntü yaşayan ailesi ile yakınlarını vatandaşlar teselli etmeye çalıştı.  
Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. 
Kaynak: Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan