MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Osma Belediyesinin Musa Şahin Bulvarı'nda düzenlediği toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Akil insanlar heyetinin Türk milletini karanlığa ikna etmek için harekete geçtiğini savunarak, "63 kişilik aklı kararmış, kafası karışmışlar, çözüm diyerek PKK'nın lifini milleti e anlatacaklar ve buna da inandırmaya çışacaklardır''dedi.

Akil insanların neyi çözdüklerinin farkında up madığını soran Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Neye et duklarının bilicinde midir? Bunlar için çözüm nedir? Bu PKK elçileri barıştan ne anlamaktadır. Türk milletine neyi anlatacaklar? Neyi ka lendirmeye çışacaklardır. Başbakan Erdoğan ve sözde akil kadro kim ya da kimlerle helleşmenin yunu açmaktadır. Türkiye'de huzur PKK'ya teslim unarak mı sağlanacaktır? Türkiye'de refah ve istikrar İmrı canisini kahraman, bölücülüğü de meşrulaştırarak mı temin edilecektir? Bu akılsızlar hangi akla hizmet Başbakan Erdoğan'ın yanına sığınmışlardır.

Milli değerleri le bu kadar ters düşen aklını yitirmişler Türk milletinin karşısına nasıl çıkacaktır? Türkiye'de utanmadan, yüzleri kızarmadan nasıl gezeceklerdir? Bunlar Tatar Ramazan filmini çevirecek mi zannediyorlar? Bunlar bölücülüğe hizmet ederek Almanya'dan z ne.. filmine ödül mayı mı zannediyorlar?"