Merzifon Belediyesi Spor ve Aerobik Öğretmeni Songül Unay,  yaptığı açıklamada, haftada 3 gün spor sonunda velilerle birlikte oyun ile karışık spor aktiviteleri yaptıklarını anlattı.

Unay, “Merzifon Belediyesi arak engelli çocuklarımızın yanındayız onları hiçbir zaman ynız bırakmayı düşünmedik. Çocukları evden çıkarıp topluma kazandırmak, arkadaşları ile birlikte spor yapmarını, sosyleşmelerini, aynı zamanda zayıflamarını, jimnastik yapmarını, özgüven kazanmarını sağlamak için çışıyoruz” dedi.

Spor yapan çocukların daha mutlu duklarını ifade eden Unay, “Diğer çocuklar ne yapıyorsa bu çocuklar da onu yapacak, toplumdan uzaklaşmayacak. Spor çocuklara özgüven kazandırıyor. Evden çıkarken çantasını ıyor eşofmanını giyiyor, spor ayakkabısını giyiyor en azından spora gidiyorum diyor. Velilerin birbirleri arasında bir ortak noktarı var. Veliler için kendi ararında spor yapma ve tanışma ortamı da doğdu. Biz veli, çocuk, öğretmen arak hep bir aradayız. Ben bundan çok büyük bir mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

Veliler de belediyenin nduğu hizmetten son derece memnun duklarını çocukları ile keyifli vakit geçirdiklerini anlattı.